Hastanın muayene ücreti ödenmediği için öldüğü iddiası

İzmir'de şiddetli sancı şikayetiyle gittiği hastanede, "140 liralık muayene ücretini ödeyemediği için öldüğü" iddia edilen tüberküloz hastası Rabia Çiçek'in, ''Kalpten çıkan ana arter damarının hastalığa bağlı olarak yırtılması sonucu öldüğü" tespit edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 14:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hastanın muayene ücreti ödenmediği için öldüğü iddiası

Buca ilçesinde şiddetli sancı şikayetiyle gittiği hastanede 140 liralık muayene ücretini ödeyemediği için öldüğü iddia edilen tüberküloz hastası Rabia Çiçek'in (30) otopsi raporu sonuçlandı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucuna göre, Rabia Çiçek'ten alınan örnekler doğrultusunda Çiçek'in ''Kalpten çıkan ana arter damarın hastalığa bağlı olarak yırtıldığı'' belirlendi.

- Olay

Tüberküloz hastası Rabia Çiçek, şiddetli sancı şikayetiyle 18 Ağustos'ta öğle saatlerinde yakınları tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmiş, burada yapılan tetkiklerden sonra abla Tuba Piren, kardeşini Buca'daki özel bir hastaneye götürmüştü.

Tuba Piren, hastaneye acil servisten girdikleri halde hastane yetkilileri tarafından 140 lira muayene ücreti istendiğini ve muayene ücretini ödedikten sonra kardeşiyle ilgilenildiğini ancak zaman geçtiğini ileri sürmüş, kardeşinin ölümünden sonra hastane yetkililerinin "Siz acil servisten girmişsiniz yanlış anlaşılma olmuş" diyerek muayene ücretinin geri ödendiğini belirterek, hastane hakkında şikayetçi olduğunu ifade etmişti.

İddialar nedeniyle Sağlık Bakanlığı soruşturma başlatmıştı.

Şafak Yel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber