'Mücadelemizi Mecliste vermeye devam edeceğiz'

CHP Grup Başkanvekili Gök, erken yaşta evliliklerde mağduriyetin giderilmesine yönelik düzenlemenin geri çekilmesini, "Biz, mücadelemizi Mecliste vermeye devam edeceğiz ta ki bu utanç yasası, çöplüğe atılana kadar." diye değerlendirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mücadelemizi Mecliste vermeye devam edeceğiz'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'li milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse ve beraberinde kalabalık bir kadın topluluğuyla basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin nefesini tuttuğunu, son 5 gündür medyanın, tüm kamuoyunun ve halkın çok yakından takip ettiği bir utanç yasasının tartışıldığı günlerden geçtiğini belirten Gök, "İktidarın tecavüzü meşrulaştıran bir ahlak anlayışını Türkiye'ye dayatmasını, Türkiye, kadınlarımız kabul etmedi." dedi.

Gök, Türkiye'nin, ayakta olduğunu savunarak, körpecik bedenlerin hoyratça sömürülmesine izin veren, onu meşrulaştıran bir düzenlemeyi elininin tersiyle ittiğini ifade etti. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidarın akıl almaz şekilde, bir gece operasyonuyla, herkesten gizleyerek, anlaşılıyor ki birilerine diyet borcu var, onları kurtarmak için getirdikleri bu yasa, onların ellerinde patladı. Bu tasarının görüşüleceği bugün, sabah Başbakan'ın açıklamalarına tanık olduk. Sayın Başbakan, önergeyi geri çekeceklerini ifade ediyor. Af niteliğindeki bu önerge, Mecliste yeterli çoğunluğa ulaşmadığı için reddedilmiş bir önergedir. Biz, CHP olarak, bu önergenin geri çekilmesinin ötesinde, reddedildiğini ifade ediyoruz.

Mecliste iktidar partisinin nasıl bir tutum alacağını şu anda bilmiyoruz. Ancak Başbakan'ın önergeyi geri çekme açıklaması, İçtüzük hükümleriyle çelişmektedir. Hukuki sıkıntılar var. Şu ana kadar Kanunlar Dairesine önergenin çekildiğine dair herhangi bir yazı ulaşmamıştır. Dolayısıyla biz mücadelemizi Mecliste vermeyi devam edeceğiz ta ki bu utanç yasası, çöplüğe atılana kadar. Bu kararlılık içinde günlerden beri ayakta olan bütün kadınlarımızı, Türkiye'yi, bütün yurttaşlarımızı kutluyorum. Onların iktidarın dayattığı ahlak anlayışına karşı, tecavüzü meşrulaştıran bir anlayışa karşı verdikleri mücadelede saygıyla eğiliyorum. Bu mücadele CHP öncülüğünde devam edecektir. Körpecik bedenlerin istismar edilmesine, hoyratça sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz."

Meltem Öztürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber