Rektör Aşkın'ın davası 22 Şubat'a ertelendi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgütün işleyişi içinde ihalenin edinimine fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve ayırımcılık yapmak" gibi suçlardan yargılanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Yücel Aşkın ve 9 arkadaşının davası 22 Şubat'a ertelendi.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 15.00'te başlayan duruşma yaklaşık 1 saat sürdü. Mahkeme Başkan İlhan Kaya, üye hakimler Muharrem Ballı, Eşref Aksu ve Savcı Akın Karakaş tarafından yürütüldü. Duruşmaya Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın katılmadı.

Diğer sanıklar Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ceylan, Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Işık Tepe, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Yazı İşleri Şube Müdürü Şükran Yurtkuran, Bilgisayar İşletmeni Bilent Şahin, üniversitenin Özel Güvenlik Birimi Müdürü Saffet Kara ve İspanyol Expansion firması Türkiye temsilcisi Mehmet Ümit Ayral hazır bulundu.

Sanık avukatları, davanın karar aşamasına geldiğini belirterek, iddia makamının esas hakkındaki savunmasını vermesini istedi.

Müdahil avukatı Hüsnü Tuna ise davanın genişletilerek, Tıp Fakültesi'nde 2000 ile 2006 yılları tarihleri arasında yardımcı doçentlik kadrosuna alınanların ve bunlar hakkında yönetim kurulunun kararları ile Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin 1999 yılındaki sicil notlarının mahkemece istenmesini talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti.

Sanıklardan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Fırat Cengiz, sicil notlarında sahtecilik olmadığını savunarak, hazırlanan sicil raporlarındaki rektör Aşkın'a ait hanelerdeki notları ve düşünceleri kendisinin yazdığını söyledi.

Cengiz, "Sonuçta o notları bir sekreter bile doldurabilir. Bunları ben doldurmuştum. Daha öncede söylemiştim. Ama önemli olan imzadır. Sicil dosyalarındaki Aşkın hanesindeki imzalar ise kendisine aittir" savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti dosyanın iddia makamı tarafından incelenmesi için dava dosyasını savcılığa göndermesini kararlaştırarak duruşmayı 22 Şubat'a erteledi.

Savcılık kendisine gönderilen dosyayı inceledikten sonra eksik gördüğü konuların mahkeme tarafından isteyebileceği gibi, dosyanın tamamlandığına kanaat getirerek mütalaasını vermek isteyebilir. Ama dosyanın genişletilip genişletilmesi konusunda son kararı verecek olan mahkeme heyeti olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber