Öğretmenin salladığı floresan öğrencinin sırtında patladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lambayı değiştiren öğretmen sırayı sallayan öğrencileri uyardı. Salladığı floresan öğrencinin sırtında parçalandı. Olayda bir kız öğrenci de kaşından yaralandı. Öğretmen özür diledi.

Yanmayan lambayı değiştirmek için çıktığı sırayı sallayan öğrencilere kızarak elindeki floresanı sallayan, ancak floresanın bir öğrencinin sırtına çarparak patlaması ile bir kız öğrencinin kaşının çizilmesine neden olan öğretmenin görüntüleri, bir öğrenci tarafından cep telefonuna kaydedildi. Okula girmesi yasak olduğu halde sokulan cep telefonuna kaydedilen görüntü, okuldaki tüm öğrencilerin cep telefonuna gönderildi. Okul müdürü öğretmene sahip çıkarken, öğretmen olayın şakalaşırken olduğunu söyledi.

CEPLE ÇEKTİLER

Bayrampaşa Ticaret Meslek Lisesi'nde geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan olay, şöyle gelişti: Matematik öğretmeni Şenol Karabulut, dersleri boş olan 10 K sınıfının lambasının patladığını öğrendi. Karabulut, yeni floresan lambasıtakmak için sınıfa gitti. Öğretmen lambayı değiştirmek için sıraya çıkınca öğrenciler de sırayı sallamaya başladı. Bunun üzerine matematik öğretmeni elinde bulunan lambayı çocuklara doğru "Yapmayın" diyerek salladı. Kazayla bir öğrencinin sırtına gelen lamba, büyük bir gürültüyle patladı. Fırlayan cam parçaları ise bir kız öğrencinin kaşını çizdi. Korkuyla ağlamaya başlayan liseli kızın yardımına koşan öğretmenin bu şakalaşması ise tüm yasaklara rağmen okula cep telefonu sokmayı başaran bir başka öğrenci tarafından kaydedildi. Ardından da görüntü "dayak" attı diye, diğer öğrencilerin cep telefonlarına gönderildi. Çok üzüldüğünü söyleyen öğretmen Şenol Karabulut, "Üç yıldırburada görev yapıyorum. Elimden geldiğince öğrencilerime ve okuluma yardımcı olmaya çalışıyorum. Lambayı takarken öğrenciler sırayı sallamaya başladı. Ben de 'yapmayın' diyerek lambayı salladım. Ama lambanın kırılabileceğini hiç düşünmemiştim" dedi.

MÜDÜR: TAMAMEN KAZA
Okul Müdürü Günay Güçlü de olayın tamamen bir kaza olduğunu, ancak öğrencilerin görüntüleri kaydedip, birbirlerine gönderdiğini anlatarak, "Maalesef öğrenciler, öğretmenlerini Haydarpaşa'da yaşanan olay gibi soytarıya çevirmek istiyorlar. Cep telefonlarını topluyoruz ama kapıda tek tek arama yapamadığımız için içeri sokanlar oluyor" diye konuştu. Kaşı çizilen kız öğrenci de olayın kaza olduğunu öğretmeninden şikâyetçi olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber