Can, Atatürk'ü FETÖ savunucusuna sormuş

Can Dündar'ın 'Mustafa' filminde, tarih danışmanı olan Dr. Faruk Alpkaya'nın FETÖ temizliğine itiraz eden akademisyenler arasında olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Kasım 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Can, Atatürk'ü FETÖ savunucusuna sormuş

BÜLENT ŞANLIKAN

Cumhuriyet Gazetesi'nin kaçak eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın 2008 yılında vizyona giren 'Mustafa' filmi büyük eleştiri almıştı. Dündar'ın Mustafa filmindeki akıl hocası Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Faruk Alpkaya'nın da aralarında bulunduğu 69 akademisyen, FETÖ'cü oldukları iddiasıyla görevden uzaklaştırılan akademisyenlere sahip çıktı. Alpkaya aynı zamanda ihanet bildirisine de imza atan bin 110 akademisyenden de birisiydi. O bildiride, Türkiye Cumhuriyeti Devleti katliam yapmakla suçlanarak PKK'nın yaptıkları görmezden gelmişti.

CUMHURİYET ELİŞTİRMİŞTİ

FETÖ ile yakın temas içinde bulunan Dündar'ın Mustafa filmini çektiği dönemde Genelkurmay tarafından saklanan ve 70 yıldır tarihçi ve araştırmacıların bile erişemediği, Atatürk'ün Not Defterlerine Dündar'ın ulaşmış olması ise dikkat çekiyor. Dündar, Alpkaya'nın verdiği fikirler ile 1 milyon 100 binin üzerinde gişe yapan 'Mustafa' filmine imza attı.

Toplumdaki imajına saldırı

Film kamuoyunda 'Atatürk'ün alkol ile olan ilişkisine vurgu yapılarak toplumdaki Atatürk imajı hedef alınıyor' şeklinde yorumlara neden olmuştu. Can Dündar yıllar sonra Cumhuriyetin Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber