Adalet Bakanlığından özelleştirme mağduru 4/C personeline ilişkin duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında Bakanlığımız taşra teşkilâtında istihdam edilecek olan geçici personelin istihdamına imkân sağlayan 2007/11555 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 19 Ocak 2007 tarihli ve 26408 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, bu kararla Bakanlığımız taşra teşkilatında 2640 kişinin istihdamına imkân sağlanmıştır.

Ancak, söz konusu Kararın 12 nci maddesinde; ?bu karar uyarınca istihdam edilecek geçici personelin tip sözleşme örneklerinin Maliye Bakanlığına vize ettirilmesinin zorunlu olduğu, vize işlemi yapılmadan, ilgilerle sözleşme yapılamayacağı ve herhangi bir ödemede bulunamayacağı? hükme bağlanmış bulunmaktadır.

Bu nedenle; ilgililere ait tip sözleşme örneği Bakanlığımızca Maliye Bakanlığına vize ettirilerek taşra teşkilâtına gönderilecek olup, buna ilişkin işlemler tamamlanıp teşkilatımıza gönderilmeden, bu kapsamda çalıştırılacak personelle hiçbir surette sözleşme imzalanmaması, sözleşme imzalanması için mutlaka Bakanlığımızca yapılacak talimatın beklenmesi geremekte olduğu hususları,

Önemle duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber