Diyanet 'Hac ve Umre Görevlisi' alacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'HAC VE UMRE GÖREVLİLERİ', MEKKE VE MEDİNE'DEKİ TÜRK HACILARA REHBERLİK YAPACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'da Türk hacılara yardımcı olmak amacıyla 'hac ve umre' görevlisi alacak. 'Hac ve umre görevlileri', Mekke ve Medine'ye giden Türk hacılara, havaalanından kalacakları otele kadar tüm işlemlerinde kolaylık sağlayacak. Diyanet, hacılara 'rehberlik' yapmak amacıyla alacağı personelde daha önce hacca gitmiş olmak, çok iyi Arapça bilmek, kurumda en az 8 yıl çalışmak, 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak, öğretmen, uzman, murakıp, müdür, ilçe müftüsü ve üstü sayılan bir görevde çalışıyor olmak şartlarını arıyor. Diyanet, kutsal topraklarda görevlendireceği personeli ahlak, beşeri ilişkiler ve genel kültür konularında sınava da tabi tutacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacıların kutsal topraklarda karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla harekete geçti. Hac ve umre organizasyonuyla kutsal topraklara giden Türkler'in özellikle pasaport, otobüslerle yolculuk, gümrük salonu, hacı karşılama merkezi, ikamet edecekleri oteller, hastane, vefat ve dönüş işlemlerinde sıkıntı yaşaması üzerine 'umre ve hac görevlisi' istihdam etmeye karar verdi. Diyanet bu amaçla, hac organizasyonunun Suudi Arabistan ayağına yardımcı olmak, umre organizasyonlarına katılan vatandaşların kutsal topraklarda karşılanması ve uğurlanması, ikamet edecekleri yerlere intikal ettirilmesi, iskan ettirildikleri binaların hazır hale getirilmesi ve kendilerine rehberlik etmeleri amacıyla Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği nezdinde hizmet vermek üzere Mekke ve Medine'de 'hac ve umre görevlisi' ile 'idari personel' görevlendirecek.

DİYANET, KUTSAL TOPRAKLARDA GÖREVLENDİRECEĞİ PERSONELİ AHLAK, BEŞERİ İLİŞKİLER VE GENEL KÜLTÜR KONULARINDA SINAVA TABİ TUTACAK

Diyanet, 'hac ve umre görevlisi' olarak istihdam edeceği personelde en az 8 yıl kurumda hizmeti olmak, 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak, daha önce hacca gitmiş olmak, halen öğretmen, murakıp, uzman, vaiz, müdür, ilçe müftüsü ve üstü sayılan bir görevde çalışıyor olmak, çok iyi Arapça bilmek, bilgisiyar kullanmasını bilmek şartlarını arıyor. Başvuruları 13 Şubat 2007 tarihine kadar müftülükler aracılığıyla kabul edecek olan Diyanet, adayları hac ve umre mevzuatı, pratik Arapça, Arapça'dan Türkçe'ye, Türkçe'den Arapça'ya çeviri, ahlak, beşeri ilişkiler ve genel kültür konularından sınava tabi tutacak. Seçilecek personelin yurtdışında görevlendirme süresi ilk etapta 6 ay olacak. Başarı durumuna göre bu süre 2 yıla kadar uzatılabilecek. Hizmette yeterli olmadıkları anlaşılanlar, sürelerine bakılmaksızın yurt içi görevlerine döndürülecek. Görevlendirilecek personele Hac ve Umre Komisyonu tarafından belirlenecek miktarda aylık ücret verilecek, personel aynı zamanda yurt içi maaşını da almaya devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber