Yurtta kalan kıza tecavüz iddiası'na yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bazı gazetelerde yayımlanan Adana'da ?Yurttan kaçan 12 yaşındaki kıza 3 kişi tecavüz etti? başlıklı haberlere ilişkin, G.A'nın yurttan kaçmadığını, tecavüze uğramadığını bildirdi.

Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberlere ilişkin bilgi verdi.

Haberlere konu G.A'nın belirtildiği gibi yurttan kaçmadığını ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

?Ailenin salt ekonomik gerekçelerle çocuğunu yurda vermesinden ötürü, aile ayni ve nakdi yardımla desteklenerek 6 Nisan 2006 tarihinden itibaren çocuklarına kavuşturulmuştur. Aileye Dönüş Projesi kapsamında yapılan bu düzenlemeyle, çocuğumuz tekrar ailesiyle birlikte yaşamaya başlamıştır. Dolayısıyla 'G.A arkadaşlarına annesini çok özlediğini söyleyerek, önceki gece yurttan kaçtı' gibi ifadeler hayal ürünüdür. Çocuğumuz okul çıkışı, bir arkadaşının evine ödev yapmak için gittiği sırada mahallelerindeki bir kaç kişi tarafından sıkıştırılmış ancak tecavüze uğramamıştır. Başına gelen talihsiz olayla ilgili bir kişi tutuklanmış, kızımız da Balcalı Çocuk Psikiyatrisine yönlendirilmiştir.

Ayrıca, çocuğumuzun durumu ve ailesi periyodik olarak takip edilmiş, en son 8 Ocak 2007 tarihinde yapılan sosyal incelemede, çocuğun okula devam ettiği ve ailede herhangi bir sorun olmadığı tespit edilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber