Esenboğa havalimanı kent merkezine bağlanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Esenboğa yeni havalimanının Ankara kent merkezine lastik tekerlekli tramvayla bağlanacağını açıkladı. Bu amaçla 100 tramvay vagonu alımı için ihale yapıldığını bildiren Bakan Aksu, Çayyolu metro hattının 2008 yılının 3. ayında, Batıkent-Sincan metro hattının ise bu yıl sonunda tamamlanacağını belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in bu konulardaki soru önergesini yazılı olarak cevaplandıran Bakan Aksu, Ankara-Eskişehir yolu yol genişletilmesi ve alt yapı aktarımı ile ODTÜ, Bilkent ve Beytepe Köprülü Kavşak İnşaatı ve Çağlayan Köprülü Kavşak inşaatı işleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 milyon 345 bin 880 YTL harcama yapıldığını açıkladı.

İnönü Bulvarı-Eskişehir yolu üzerinde yer alan metro hattı inşaatının tamamlanması için 115.5 milyon ABD dolarına ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Aksu, daha sonra şunları kaydetti:

"Çayyolu metro hattının 18 Mart 2008, Batıkent-Sincan (Törekent) metro hattının ise 31 Aralık 2007 tarihinde tamamlanacağı, söz konusu hatların sözleşme süresi içerisinde yapımına devam edildiğinden gecikmenin neden olduğu maliyet artışının bulunmadığı, Ankara Esenboğa yolu 7 adet Köprülü Kavşak inşaatı ihalesine 9, Esenboğa Protokol yolu üst yapı inşaatı ihalesine de 8 adet firmanın katıldığı, Esenboğa Havaalanı yoluna yapılan harcamanın 83 milyon 100 bin 826 YTL olduğu, kentin havaalanına bağlantısının lastik tekerlekli tramvaylarla sağlanacağı ve bu konuda 100 adet lastik tekerlekli tramvay için ihalenin yapıldığı anlaşılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber