Valiliğe `Din dersi kaldırılsın' başvurusu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da yaşayan Nil Özcanşen Güner ile Ali Can Güner, kızlarının din dersi almasının vicdan özgürlüğüne ters olduğunu belirterek, zorunlu din dersinin kaldırılması istemiyle Valiliğe başvurdu

Güner çifti, ilköğretim okulu 4'üncü sınıf öğrencisi kızlarının özgür iradesini kazanmadığı bir dönemde din dersi verilmesinin akla ve bilime ters olduğunu kaydederek, çocuklarına din dersi verilmemesini istedi.

Valiliğe verilen dilekçede, "Devlet eliyle yapılan eğitim akla ve bilime dayalı olmalıdır. Din ise bir vicdan özgürlüğüdür. Çocukların özgür iradesini kazanmadığı bir dönemde devlet eliyle verilen `zorunlu din dersi eğitimi' hem bilime ve akla ters düşmükte, hem de vicdan özgürlüğünün oluşmasını engellemektedir. Bu nedenlerden dolayı bizler yasal ebevenleri olarak; çocuğumuzun zorunlu din dersi almasına karşıyız. Ve bununla ilgili hukuksal mücadelemizi başlatıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Valilik Yazıişleri'ne teslim edilerek kayda giren dilekçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü, dilekçedeki talepleri değerlendirdikten sonra ailenin talebine cevap yazacak.

STK'LARDAN DESTEK

Güner ailesine, Eğitim- Sen Antalya Şubesi, Alevi- Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği, Hacı Bektaş Vakfı, Tunceliler Kültür ve Dayanışma Vakfı, SDP Antalya İl Örgütü, SHP Antalya İl Örgütü, CHP Antalya İl Örgütü, Halkevleri Antalya Şubesi'nden temsilciler destek verirken, valilik önünde toplanan sözkonusu temsilcilerden oluşan grup, `Zorunlu din dersine hayır' sloganı attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber