Büyükerşen'le Vali'nin kömür tartışması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, Valilik tarafından yoksullara dağıtılan kömürün hava kirliliği yarattığını söylemesi üzerine, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı düzenlediği basın toplantısında dağıttıkları kömürün kaliteli olduğunu savundu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Valilik tarafından dağıtılan kömürden numune alıp TÜBİTAK'ta yaptırdıkları incelemede, kömürlerin kükürt oranın fazla, kalori değerinin de düşük olduğunun belirlendiğini açıkladı. Vali Kadir Çalışıcı, Büyükerşen'in açıklamasına karşılık bugün basın toplantısı düzenledi.

Polemiklere girmeyi sevmediğini belirten Vali Kadir Çalışıcı, Eskişehir'e 10 bin tonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın olmak üzere 150 bin kömürün girdiğini söyledi. Çalışıcı, "Dolayısıyla vakıf vasıtasıyla giren kömürden dolayı bir hava kirliliği olması sözkonusu değil. İnsanlarımıza zehir solutmak gibi bir hakkımız yok" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN KALİTELİ KÖMÜRÜ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla getirip Eskişehir'de yoksullara dağıtılan Soma kömürünün Türkiye'nin en iyi ve kaliteli kömürlerinden olduğunu savunan Vali Çalışıcı şöyle konuştu:

"Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz. Ocaktan çıkmış, tertemiz, arınmış güzel kömürü, bizim fakir fukaramızın da en zenginimizin yaktığı kömürü yaktığını size söyleyebilirim. Şu anda Soma kömürü Türkiye'nin en kaliteli kömürlerinden biri. Dolayısıyla bu kömürün bize getirilen kükürt değeri 0.98. bazen her torbada ve kömürde analiz yapılmadığı için bu değer 1.2, 1.3, bazen 0.70 olabilir. Bu değerler çok cüzi bir şekilde oynayabilir. Ama kesinlikle Türkiye'nin en kaliteli kömürünün Eskişehir'de bizim vakfımız vasıtasıyla geldiğini vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Bizler kamu görevlisiyiz, siyasetle bir derdimiz yok. Onun için karşılıklı polemiklerin arasına girmek istemiyoruz. Kömürümüzün kaliteli olduğunu biz biliyoruz. Eskişehirde hava kirliliği, halk sağlığını tehdit edecek değerlere ulaşmadı. Biz bu konuda çok tititiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber