'Kadınlar yapamaz' diyenlere inat iş yeri açtı

Van'da, çevresindekilerin "kadınlar yapamaz, kadınlar çalışamaz" demesine inat 4 yıl önce tandır fırını açan Sevim İlhan, hem kendi işinin patronu oldu hem de iki kadına iş imkanı sağladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2016 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kadınlar yapamaz' diyenlere inat iş yeri açtı

MESUT VAROL - ÖNDER ALTINAL

Van'da, aile bütçesine katkı için kendi imkanıyla açtığı fırında tandır ekmeği yapmaya başlayan Sevim İlhan, 4 yıl önce açtığı iş yerinde hem kendi işinin patronu oldu hem de iki kadına daha çalışma imkanı sağladı.

İpekyolu ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki İlhan, çocuklarının masraflarını karşılayabilmek için 4 yıl önce iş arayışına girdi. Uzun süre iş bulamadığı için sıkıntılı günler geçiren İlhan, çareyi köyde annesinden öğrendiği tandırda ekmek pişirme geleneğini şehre taşımakta buldu.

Kendi imkanlarıyla açtığı iş yerinde tandır ekmeği üretmeye başlayan İlhan, kısa sürede işinin patronu oldu.

İlhan'ın zaman içinde istihdam sağladığı iki kadınla pişirdiği lavaş ekmeği ve çörekleri, Van'da sofraların vazgeçilmezleri arasına girdi.

"Yöresel olduğu için çok beğenildi"

Sevim İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy yaşantısından esinlenerek tandırda ekmek pişirmeye karar verdiğini anlattı.

İş yerini açmak istediğinde olumsuz tepkilerle karşılaştığını belirten İlhan, "Kadınlar yapamaz, kadınlar çalışamaz" diyenlere inat kendi iş yerini açtığını dile getirdi.

İlhan, biriktirdiği parayla bir iş yeri kiraladığını ifade ederek, "Önce yakınlarıma danıştım. Onlar da uygun görünce makine aldım, sonra da kendi imkanlarımla iş yerinde tandır kurdum. Köylerden aldığım buğdayı değirmende un haline getiriyoruz. Ardından buraya getirerek tandırda ekmek yapıyoruz. Yöresel ekmek olduğu için kısa sürede çok beğenildi." dedi.

Birçok dar gelirli aileye ekmek de verdiğini söyleyen İlhan, hem evde hem de iş yerinde çalışmanın zor olduğunu ancak para kazanınca yorgunluğunu unuttuğunu belirterek, "Buradan kazandığımla oğluma araba aldım. Şimdi de kazandığım parayla hacca gitmeyi düşünüyorum. Aileme ve çevreme büyük katkım oluyor." dedi.

"Birçok kadına örnek odu"

Sevim İlhan'ın iş imkanı sağladığı eltisi Hatice İlhan da onun tepkilere aldırış etmeden kendi işinin patronu olduğunu ve birçok kadına da örnek olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber