Kızılcahamam'da 'yasa herkesi kaçakçı yapar' isyanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin yeni "Kaçakçılıkla Mücadele Yasa Tasarısı" patronları ayağa kaldırdı. Tasarıya patronlardan, "Bu yasa hepimizi ya kaçakçı yapacak, ya da bize işi bıraktıracak" tepkisi geldi.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) dün Kızılcahamam'da yapılan 3. toplantısına bu tartışma damgasını vurdu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıya katılan Devlet Bakanı Ali Babacan'dan tasarının Meclis'te süratle komisyona çekilip düzeltilmesini isterken, TİM Başkanı Oğuz Satıcı da, Babacan'a, "Bu çok acil bir durum, bununla ilgili hızlı yardımınızı, müdahalenizi bekliyoruz" dedi. Babacan da, "Bu tür sorunlar gündeme geldiğinde, bunlar hemen Başbakanımıza ulaşıyor. Çünkü kendisi sivil topluma çok yakın, hep irtibat içinde. Anında da müdahaleler yapılmaktadır" dedi.

2007'YE GÜVENEN PİŞMAN OLMAZ: Babacan da, 2007'de seçim yılı değilmiş gibi çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Belki yasama organımızın mesaisi biraz kısa olabilir, ama diğer kurumlarımızın çalışmalarında bir yavaşlama olmaz" dedi. Babacan, "Seçim atmosferini gerekçe göstererek çalışmaları yavaşlatmayacağız, reform sürecinin yavaşlamasına da kesinlikle izin vermeyiz. Siz de seçim yılı diye bizi zorlamaktan vazgeçmeyin, çünkü Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok" dedi. Babacan, 2006'da çok önemli ekonomik gelişmeler sağlandığını, yabancı sermaye girişinde ve yatırım oranlarında ciddi rakamlar elde edildiğini belirterek, 2007 için de çok önemli sinyaller alındığını söyledi. Babacan, patronlara, "2007'ye güvenen kazanır, 2008'de pişman olmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber