Samsun'da jandarma ve polise ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hrand Dink'in katil zanlısı 17 yaşındaki Ogün Samast'ı, cinayetten 32 saat sonra Samsun'da nefes kesen bir operasyonla ve kimsenin burnu kanamadan yakalayan jandarma ve polisi ödüllendirecek.

Vali Güzeloğlu, Samsun Şehirlyerarası Otobüs Terminali'nde büyük başarıyla gerçekleştirilen operasyonda görev alan jandarma ve polislere takdir belgesi vereceğini açıkladı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şunları söyledi:

?O gece hem polis, hem de jandarma çok büyük sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde hareket edip, üstün bir başarıya imza attı. Kimsenin burnu bile kanamadan gerçekleştiren bu operasyondan dolayı valilik makamı olarak kendilerini birer takdir belgesi ile ödüllendireceğiz. Ülke ve dünya gündemini oluşturan bu çok büyük operasyondan başarı ile çıkan emniyet güçlerimizin şehirde huzur ortamına dönük çalışmaları bundan sonra da devam edecektir.?

Geçen cumartesi gecesi saat 22.30 sıralarında Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın bulunduğu Metro Turizm firmasına ait otobüs İstanbul'dan Artvin giderken, sürücü ile telefon bağlantısı kurularak otogara girmesi sağlanmış ve burada operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda katil zanlısı Ogün Samast, otobüse orta kapıdan giren jandarma timince kıpırdayamadan olayda kullandığı tabanca ve 15 dolu mermiyle yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber