24/01/2007'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Khurshid Anwars ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile görüşecek.

- Yatırım Tanıtım Ajansı ve Dünya Temsilcileri'ni İstanbul Ofisi'nde kabul edecek olan Başbakan Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısına katılacak.

- Erdoğan, Hrant Dink'in ailesi ile Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan'a taziye ziyaretlerinde bulunacak.

- Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği, Avrupa Gazeteciler Cemiyeti ve True Dergisi tarafından düzenlenen "Türkiye Başarı Ödülleri 2006" törenine katılacak.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'ın yeniden yapılandırılmasına katkı için yarın yapılacak "Üçüncü Uluslararası Bağışçılar Konferansı"na katılmak için Paris'e gidecek.

4- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye Bulgaristan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılmak üzere Bulgaristan'a gidiyor.

- Tüzmen, toplantının açılışını, Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Rumen Ovçarov ile birlikte yapacak.

- Devlet Bakanı Tüzmen, ziyaretinin ilk gününde sırasıyla Ulaştırma Bakanı Peter Mutafciev, Tarım Bakanı Nihat Kabil, Ekonomi ve Enerji Bakanı Rumen Ovçarov ve Maliye Bakanı Plamen Oreşarski ile görüşecek.

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda "e-Okul Bütçeleri Projesi" tanıtım toplantısına katılacak.

6- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da 3 gün sürecek "İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında konuşacak.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da, "Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye'de Sosyal Diyaloğu Güçlendirme" projesinin, "Hibe Deneyimleri Konulu 5. Bilgilendirme ve Duyarlılık Artırma" konferansına katılacak.

8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, resmi ziyarette bulunmak üzere ABD'ye gidecek.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, AB tarafından desteklenen "Türkiye'de Kalite Altyapısının Desteklenmesi Projesi"nin alt projesi olan "Akreditasyon İletişim Kampanyası"nın Ankara'da yapılan tanıtım toplantısında konuşacak.

10- KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarlarının tanıtım toplantısı...

- Toplantıya, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun'un yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜBİTAK Başkan Vekili Nüket Yetiş, KOSGEB Başkan Vekili Bayram Mecit, TPE Başkanı Yusuf Balcı, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci de katılacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da, İstanbul Yemek Sanayicileri Derneğince düzenlenen "AB Yolunda Yemek Sanayinin Durumu" konulu toplantıya iştirak edecek.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ORKÖY güneş enerjisi programını inceleyecek, İzmir, Kütahya ve Manisa valilerinin katılımıyla yapılacak çevre düzeni planlama toplantısına katılacak.

13- Uğur Mumcu, öldürülüşünün 14. yılında anılıyor.

- Gazeteci-Yazar Mumcu'nun, aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiği Uğur Mumcu Sokağı'nda tören yapılacak.

- Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilecek, Batıkent'te Uğur Mumcu Parkı'ndaki anıtına çelenk konulacak.

- Antalya Barosu Uğur Mumcu Özel Ödülü, Danıştay'a yapılan saldırı sonucu yaşamını yitiren hakim Mustafa Yücel Özbilgin adına eşi ve ailesine verilecek.

14- Anavatan Partisi Meclis grup toplantısında son gelişmeler değerlendirilecek.

15- KKTC Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Antalya'nın Alanya ilçesinde Türk Ocağı tarafından düzenlenen toplantıda konuşacak, Antalya'da da "Kıbrıs'ta Son Gelişmeler" konulu konferans verecek.

16- Dünya Ekonomik Forumu 2007 yıllık toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında başlıyor.

17- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Petrol Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- KKTC Meclisi Başkanı Dr Fatma Ekenoğlu, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ı ziyaret edecek.

- İçişleri Komisyonunda, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısını ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Serbest Bölgeler Kanunu'na bir madde eklenmesini içeren yasa teklifini görüşecek.

- Dilekçe Komisyonu, apartmanların zemin katlarında faaliyet gösteren oto galerilerinin can ve mal güvenliği açısından yarattığı sorunu ele alacak.

18- Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau:

- "Türk ekonomisi sağlıklı bir hızla büyümeye devam ediyor. Dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomilerden birini teşkil ediyor ve 2007?de de güçlü bir büyüme bekliyorum??

- "Daha fazla ve daha iyi istihdam olanakları yaratılması, bence Türkiye?de en büyük öncelik olmalı??

19- İkinci Microsoft Zirvesi, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı'nın açış konuşmasıyla İstanbul'da başlayacak.

20- Toplantı...Konferans...

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın, sanayicilerin çevre konusunda desteklenmesi projesine ilişkin basın toplantısı yapacak.

- Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Yakıcı, İzmir'de "Uzak Doğu'dan gelen mallar-haksız rekabet" konusunda konferans verecek.

- Anadolu Ateşi'nin yaz dönemi boyunca Aspendos Antik Tiyatro'da sergileyeceği gösterilerin biletlerinin TÜRSAB aracılığıyla turistlere ulaştırılmasını öngören protokol ile ilgili Antalya'da basın toplantısı yapılacak.

21- Üst kurullar 'yatırımcı kuruluş' gibi...

- Kurulların bu yıl toplamda 59,7 milyon YTL tutarında yatırım yapması beklenirken, en fazla yatırımı 21,4 milyon YTL ile Telekomünikasyon Kurumu yapacak.

- Bu yıl RTÜK 19,8 milyon YTL, Kamu İhale Kurumu 8,3 milyon YTL, EPDK 3,6 milyon YTL, BDDK ise 2 milyon YTL tutarında yatırım gerçekleştirecek.

22- Sebze-meyve fiyatları borsa gibi...

- Üretim merkezlerinden Antalya'da, toptancı halinde sebze fiyatları bir yükseliyor, bir düşüyor.

23- Küresel ısınmaya karşı ağaçlandırma...

- Orman Genel Müdürlüğü, erozyonla mücadeleyle birlikte sera gazının azaltımına yönelik olarak, yüzde 27 olan Türkiye'deki orman alanlarını, Cumhuriyetin 100. yılında yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyor.

24- 2007 Mevlana Yılı'nda 18 ülkede sema gösterisi yapılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ABD'den Japonya'ya, Avrupa ülkelerinden Hindistan'a kadar 18 ülke ve 22 şehirde Türk tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi sunacak.

25- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 13. maçında Efes Pilsen, deplasmanda İtalya'nın Climamio Bologna takımıyla karşı karşıya geliyor.

26- Voleybolda Erkekler ve Bayanlar Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası 3. tur rövanş maçları bugün Ankara ve İspanya'da yapılıyor.

- Bayanlarda Türk Telekomspor, Ankara'da Polonya'dan Nafta Gaz Pila'yı konuk ederken, erkeklerde Halk Bankası, İspanya deplasmanında CV Gran Canaria Las Palmas ile mücadele edecek.

27- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'ne, İstanbul'da yapılacak 3 maçla devam ediliyor.

28- Beşiktaş Kulübünde, 28 Ocak Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısına tek aday olarak girecek kulüp başkanı Yıldırım Demirören, kesinleşmiş yönetim kurulu aday listesini, çalışma saati bitimine dek divan kurulu başkanlığına verecek.

29- 2007 Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası, Polonya'nın Varşova kentinde devam ediyor. Erkekler kısa programda Alper Uçar mücadele edecek.

30- Şehit Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan anısına düzenlenen hentbol turnuvası Ankara'da devam ediyor.

31- Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu'na doğru...

- Yıldırım Demirören'in 2,5 yıllık kulüp başkanlığı döneminde siyah-beyazlı futbol takımı lig şampiyonluğu yaşayamazken, Fortis Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı 1'er kez müzesine götürdü.

- Beşiktaş, Demirören döneminde yaptığı 121 resmi maçın 62'sini kazanırken 30'unu yitirdi, 29'unda berabere kaldı.

- Ligde 85 maçta 43 galibiyet alabilen siyah-beyazlılar, 2004-2005 sezonunu 4, geçen sezonu ise 3. sırada tamamlayabildi.

- Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 sezondur katıldığı UEFA Kupası 2. tur gruplarından bir üst tura çıkmayı başaramadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber