Başesgioğlu: Reformda aceleci davranmayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformu konusunda, "İllaki bir sözümüz yerine gelsin diye ülkemizin geleceğini ilgilendiren reform konusunda aceleci davranmayız" dedi.

Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformuna ilişkin sorular üzerine, Anayasa Mahkemesinin kısmi iptal kararı karşısında zorunlu bir erteleme yapıldığını anımsattı. Erteleme yapılmaması halinde bir kaos yaşanmasının söz konusu olacağını ifade eden Başesgioğlu, şu anda Anayasa Mahkemesinin kararını titiz bir şekilde incelediklerini belirtti.

Henüz bu inceleme aşamasının bitmediğini anlatan Başesgioğlu, konuyu hukuk otoriteleriyle de tartıştıklarını, tartışmalar netleştikten sonra gelinen noktayı sosyal taraflar ve parlamento ile paylaşacaklarını bildirdi.

Başesgioğlu, çalışmalarında üzerinde durdukları konunun sosyal güvenlik alanında norm ve standart birliğinin sağlanması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz noktada bizim bu öngörümüzden çok uzakta bir noktaya düşersek, bunu sosyal taraflarla paylaşıp, yeniden durumu değerlendiririz. İllaki bir sözümüz yerine gelsin diye ülkemizin geleceğini ilgilendiren reform konusunda aceleci davranmayız. Bu sadece bizim değil, siyasetin, devletin ilgili kurumlarının gündeminde olması gereken bir konu. Onun için sadece bir yılda yasanın geçmesiyle bitecek bir şey değil. Ülkemizin 25-30 yıl sonrasını ilgilendiren bir konu."

"Hükümet olarak peşinen bir erteleme anlayışı içerisinde değiliz" diyen Başesgioğlu, konuyla ilgili çalışmaları bitirerek, bu yılın Temmuz ayında yasanın yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber