Sosyal Güvenlik'te erteleme yok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin iptalinin ardından 6 ay ertelenen Sosyal Güvenlik Yasası'nda ikinci ertelemenin söz konusu olmadığını söyledi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Sosyal Güvenlik Yasası'nın ikinci kez erteleneceği yönündeki değerlendirmesinin ardından Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ise, yasanın 2007 Temmuz'unda yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi. Bakan Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Yasası'nda ikinci bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirterek, 'Bütün imkanlarımızı kullanarak yasayı yaşama geçirmek istiyoruz, ancak inisiyatif parlamentoda' dedi.

Çalışma Bakanı Başesgioğlu, 'Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye'de Sosyal Diyalogu Güçlendirme Projesi' toplantısı öncesinde sosyal güvenlik reformuna ilişkin soruları yanıtladı. Bu konudaki çalışmaların sürdüğünü belirten Başesgioğlu, gelişmeleri sosyal taraflarla da paylaşacaklarını ifade etti. Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformu konusunda aceleci davranamayacaklarını söyledi. Türkiye'nin gelecek 25-30 yılını ilgilendiren bu konunun ertelenmemesi için bütün imkanlarını kullanacaklarını anlatan Başesgioğlu, 'Yaşama geçirmek istiyoruz. Peşinen erteleme anlayışında değiliz, ancak parlamentonun da inisiyatifi var' yorumunu yaptı. Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Yasası'nın 2007 Temmuz ayında yürürlüğe girmesini istediklerini belirterek, Anayasa Mahkemesi kararıyla zorunlu ertelemeye gittiklerini, yasanın kısmi olarak yürürlüğe girmesinin kaosa yol açacağını ifade etti. Başesgioğlu, 'Reformun bütünlüğü bozulmadan yaşama geçirilmesi gerekir çünkü bu bir denge üzerine kurulmuştur' dedi.

'KIDEM TAZMİNATINDA ÇALIŞIYORUZ'

Kıdem tazminatı konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başesgioğlu, kazanılmış haklarda geriye gidilemeyeceğini söyledi. Ancak, çalışanlar ve işletmeler açısından kıdem tazminatının ciddi bir sorun yarattığını kaydeden Başesgioğlu, bu konuyu da içeren istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Emeklilerin aylıkları konusuna da değinen Başesgioğlu, 'Memurlara yapılan artış emeklilere de yansıtıldı. Buradaki fark konusunda telafi yetkisi Bakanlar Kurulunda. Bu konuyu da 2007 yılında değerlendireceğiz' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber