Çelik: e-kitap projesi üzerinde çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ders kitaplarının internetten yayınlanmasını amaçlayan "e-Kitap Projesi" üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

"e-Okul Bütçeleri Projesi"nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Çelik, "Bu projeyle öğrencilerimiz internete girdiği zaman bütün ders kitaplarından örnekler görecekler ve interaktif olarak bundan yararlanma şansı elde edecekler" diye konuştu.

e-Okul Bütçeleri Projesi'ni anlatan Çelik, eğitimin finansmanının ve eğitimle ilgili harcamaların kayıt altına alınacağını söyledi. Eğitim finansmanının ve harcamaların sadece konsolide bütçeden ibaret olmadığını belirten Çelik, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirliğin önemli olduğunu, bu nedenle e-Okul Bütçesi'nin önemli bir rol üstleneceğini kaydetti.

Eğitime, kurum ve kuruluşların yaptığı katkıları anlatan Çelik, TOKİ'nin 250 okul yaptırdığını, Türk Telekom'un geçen yıl 100 milyon YTL aktardığını, bu parayla 23 ilde okul inşa ettirilerek gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete açılmasının planlandığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 50 spor salonunun yakında kendilerine teslim edileceğini kaydeden Çelik, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında 23 bin derslik yaptırıldığını anlattı.

Okul aile birliklerinin de bütçesi olduğunu, okul ürettikleri kendi ürettikleri kaynaklar bulunduğunu ifade eden Çelik, tüm bu kaynakların kullanımında şeffaf olunmasının önem taşıdığını vurguladı. e-Okul bütçesinin bunu sağlayacağını belirten Çelik, e-Okul bütçeleri Projesi ile her türlü bağışın, katkının, harcamanın kayıt altına alınmış olacağını, şeffaflık sağlanacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber