TBMM Okullarda şiddeti araştırma komisyonu Tunceli'ye gidiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu'nca oluşturulan alt komisyon üyeleri, bir süre önce 'taciz' olayıyla gündeme gelen Hasan Ali Yücel Yatılı Bölge Okulu'ndaki 'cinsel istismarı' araştırmak amacıyla Tunceli'ye gidecek.

Edinilen bilgiye göre, alt komisyon üyesi milletvekilleri, temasları çerçevesinde Tunceli Valiliği'nde mağdur ve sanık öğrencilerin velileri ile de bir araya gelecek. Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, Hasan Ali Yücel Yatılı Bölge Okulu'nda 24 Aralık 2006 tarihinde meydana gelen 'cinsel istismar' olayını yerinde incelemek üzere yarın Tunceli'ye gidecek.

Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu, Siirt Milletvekili Öner Ergenç ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den oluşan alt komisyon heyeti, Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde temaslarda bulunacak. Komisyon üyeleri ilk olarak Hasan Ali Yücel Yatılı Bölge Okulu'nda incelemelerde bulunduktan sonra, okulda öğrencilerle birlikte öğle yemeği yiyecekler. Daha sonra Tunceli'ye geçecek olan alt komisyon üyeleri, Vali Mustafa Erkal ile de görüşecekler.

Heyet, Tunceli Valilik binasında da mağdur ve sanık öğrencilerin velileri ile bir araya gelecek, Alt komisyon üyeleri, Cumhuriyet Savcılığı'nı da ziyaret ettikten sonra 26 Ocak Cuma günü Ankara'ya dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber