Maliye skandalında MASAK da devreye sokuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'den Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a kadar devletin zirvesindeki isimlerin mal varlığı ve vergi bilgilerinin sorgulandığı ortaya çıkarken, olayın aydınlatılması konusunda MASAK'ın da devreye gireceği öğrenildi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı "vergi kaçırdığı" gerekçesiyle Teftiş Kurulu'na şikayet eden CHP'li Atilla Kart, bu olayın kamu yönetiminin iflas ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Kart, bu konuda Mali Suçları Araştırma Kurulu'na da (MASAK) dilekçe vereceklerini söyledi.

Ünlü siyasiler ile gazetecilerin banka hesaplarının gizlice incelendiği iddiasının ardından şimdi de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a kadar devletin zirvesindeki isimlerin mal varlıkları ve vergi bilgilerinin sorgulandığı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, bu kapsamda 5 kişinin görevden alındığını açıklarken, konuya ilişkin disiplin soruşturması sürüyor. Soruşturma, CHP Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Atilla Kart'ın Maliye Bakan'ı Kemal Unakıtan'ın vergi kaçırdığı iddiası ile Teftiş Kurulu'na müracaatının ardından başladığı bildirildi. CHP milletvekilleri BEM Dış Ticaret A.Ş hakkında da ihbar dilekçesi vermişti. CHP Milletvekili Atilla Kart, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Maliye'de yaşanan olayı "kamu yönetimi iflas etmiştir" şeklinde yorumladı.

MASAK'I DEVREYE SOKACAĞIZ

Teftiş Kurulları'nın Hükümet'e bağımlı hale getirildiğini kaydeden Kart, "Bu nedenle de kurumlar konuların tam üzerine gidemiyor. Yapılan operasyonun sahibi Maliye Bakanlığı. Gelin görün ki Maliye Bakanı'nın suç ilişkileri içinde olan bir bakan" diye konuştu. Maliye Bakanı Unakıtan'ın vergi kaçırdığı iddiasıyla Teftiş Kurulu'na müracaat ettiklerini kaydeden Kart, bu konuda MASAK'ı da devreye sokacaklarını söyledi. Kart, "Bugün 3 bin 719 üst düzey görev vekaleten sürdürülüyor. Maliye Bakanı denetiminde operasyon yapılıyor. Suç ilişkileri içinde olan bir Maliye Bakanı bu işe başkanlık ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber