YÖK protestocuları duruşmaya ayakkabısız geldiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da, 7 Kasım 2005 tarihinde düzenlenen YÖK'ü protesto eyleminde, ?silahlı örgüte üye olmak? ve ?silahlı örgütün propagandasını yapmak? suçlarını işledikleri gerekçesiyle Gençlik Federasyonu üyesi 2'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Engin Aslan, Cihan Cınkı ve başka bir suçtan tutuklu Mustafa Doğru ile avukatları katıldı. Bu arada, tutuklu sanıkların mahkemeye ayakkabısız geldikleri görüldü.

Sanıklar, uzun zamandır tutuklu bulunduklarını ve mağdur olduklarını belirterek, tahliyelerine karar verilmesini istediler.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanıklara,duruşmaya neden ayakkabısız geldiklerini sordu. Sanıklar da cezaevindeki tutumu protesto ettiklerini ve bu yüzden duruşmaya ayakkabısız katıldıklarını söylediler.

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçlar için öngörülen ceza miktarı ve kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme Başkanı Karadeniz de dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini belirterek, duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

İSTENEN CEZALAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Nurgül Acar'ın da aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesinde düzenlenen ?silahlı örgüt üyesi olmak? suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Mütalaada, protesto eylemine katılarak slogan atan 15 sanık hakkında da TCK'nın 314/3. maddesi yollamasıyla 220/8. maddesi gereğince ?silahlı örgütün propagandasını yapmak? suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber