Özelleştirme sonucu işinden olan 'Tekel' çalışanlarına müjde!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"TEKEL SUMA'DAN AYRILANLAR DEVLET KURULUŞLARINDA ÇALIŞABİLECEK"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis Tekel Suma'dan özelleştirme neticesinde ayrılan işçilerin yeniden devlette çalışabileceklerini söyledi.

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, kamu kuruluşlarıyla belediyelerde çalışan toplam 163 bin 867 geçici işçiye sürekli kadrolu olma yolu açacak olan hükümetin hazırlayacağı kanun tasarısına, özelleştirmeler nedeniyle işlerinden olan tüm işçileri de ekleyeceğini kaydetti. Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda son noktaya gelindiğini, tasarının son şeklini almasının hemen ardından Meclis gündemine geleceğini açıkladı. Düzenlemenin Kilis Tekel Suma Fabrikası'nın özelleştirilmesi nedeniyle işlerinden ayrılmak durumunda kalan işçileri de kapsadığını kaydeden Kara, yeni düzenlemeyle bu işçilerin devlette çalışacaklarını belirtti.

Böylece "özelleştirme mağduru" deyiminin tarihe gömüleceğini ifade eden Kara, kanun tasarısının çok yakında Meclis'e gelerek kanunlaşacağını vurguladı. Kara, AK Parti hükümetinin hiçbir zaman çalışanları mağdur etmediğini belirterek, "Özelleştirme kapsamında olan veya özelleştirilen tesislerde çalışanları hiçbir zaman mağdur etmedik. Özelleştirilen TEKEL Suma Fabrikası'nda daha önce çalışan işçilerimizin devlette çalışması için düzenleme yapıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber