FETÖ darbeyi 1992'de kafaya koymuş

SABAH, FETÖ'nün Polis Akademisi'ndeki yapılanmasına ilişkin dosyaları yok ederken mahzende unuttuğu belgeye ulaştı. 1992 yılı kayıtlarını kapsayan belgeye göre örgüt, yetiştirdiği elemanlara ihtilalle başa geçeceklerini anlatmış

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Aralık 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ darbeyi 1992'de kafaya koymuş

EDA IŞIK

Meclis'te 15 Temmuz Darbe Girişimini araştıran komisyona Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı'nın 'FETÖ'cüler yok ettiklerini sanıyorlardı. Mahzenden bulup çıkardım" dediği belgelerde, FETÖ'nün poliste nasıl bir yapılanma içerisinde olduğu gözler önüne seriliyor. Çomaklı'nın raporunda, sevdiği kızla evlendiği için mezuniyetine bir gün kala FETÖ'cü polislerin kumpaslarıyla Akademi'den atılan Rafet Yılmaz'ın kendi el yazısıyla polis müfettişlerine verdiği ifadede örgütün polis okulları içindeki yapılanması şöyle anlatılıyor:

DEVRE İMAMI, SINIF İMAMI...

Akademideki yapılanmanın en tepesinde 'Resmi Hizmet Sorumlusu' var. 1992 yılında bu görevi Kemalettin Özdemir yürütüyordu. Resmi hizmet sorumlusuna bağlı olarak akademi ve kolej sorumluları, bunların altında da sınıfların ayrı ayrı sorumluları yer alıyor. Her sınıfın ise bir sorumlusunun yanı sıra bir yardımcısı, bir para işlerine bakan sorumlusunun bulunduğu örgüt yapılanmasında okul imamı, ona bağlı olarak polislikte çok kullanılan mezun olduğu yıla atıfta bulunulan devre imamları, devre imamlarına bağlı sınıf imamları, ona bağlı kitaplık finans imamları ve eğitim sorumlularına yer veriliyor. Yine Yılmaz'ın el yazısında FETÖ'nün il sorumlularına 'Vali' dendiği bunların bizzat teröristbaşı Fetullah Gülen tarafından eğitilip yönetildiği ifade ediliyor.

KURAN YERİNE RİSALE-İ NUR

Yılmaz'ın verdiği ifadede örgütün militanlarına Kuran-ı Kerim'in önemli olmadığının dikte edildiği ve Risale-i Nur ezberletildiği de belirtiliyor. Yılmaz bu durumu: "Ben inançlı insan olmama rağmen Kuran-ı Kerim bilmiyordum. Bir toplantıda bunu öğrenmek istediğimi belirttiğimde bana cevap olarak, Kuran-ı Kerim'in önemli olmadığını önce risaleleri ezberleyip öğrenmem ezberlemem gerektiğini belirttiler" sözleri ile ifade ediyor.

İLLEGALİTE İÇİN KOD İSİM

Yılmaz, örgüt için kod ismin ne kadar önemli olduğunu ise şu sözlerle açıklamış: " Fetullah Gülen tarafından kod isimler verilerek örgütün illegal kesimini sağlamaya çalışmaktadırlar. Örnek olarak benim kod ismim Ragıp, devre imamı İrfan Kayaönü'nün 'Fatih', Hüseyin Çıtak'ın 'Ömer', Yusuf Ziya Kaya'nın 'Hamza'dır. Bu kod adları ile alışveriş yapılabilmekte bir kişinin bu örgütten olup olmadığı 'hizmetten misin' diye sorulmak suretiyle öğrenilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber