Gazetecileri değil teröristleri koruyor

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) raporunda, Türkiye'de hapiste yatan gazeteciler olarak duyurduğu isimler terörist çıktı. Bunlar arasında polis katili olan da bombalı saldırılara adı karışanlar da var. 81 kişiden 62'si FETÖ'den, 12'si de PKK üyesi olmak ya da yardım yataklıktan hapiste bulunuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Aralık 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazetecileri değil teröristleri koruyor

Kiymet Sezer

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ), gazetecilerin değil teröristlerin hamisi çıktı. CPJ raporunda gazeteci olarak yer alan isimlerden bazıları polis katili, bazıları ise bombalı saldırılardan içeride. 81 ismin 62'si FETÖ kapsamında tutuklu. Gazetecileri Koruma Komitesi, cezaevindeki gazetecilere ilişkin yayınladığı raporda, Türkiye'de 81 gazetecinin hapiste olduğu iddia etti. "Türkiye'nin gazeteci hapseden ülkeler arasında en kötüsü" olduğunu duyurdu. Ancak resmi veriler, CPJ raporunun yalandan ibaret olduğunu gözler önüne serdi.

ÇOĞU PKK-FETÖ ÜYESİ

Türkiye'yi cezaevindeki gazeteci sayısı açısından dünya birincisi olarak sunan listedeki hiçbir ismin, gazetecilik faaliyeti nedeniyle hapiste olmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, CPJ raporunda yer alan isimlerden 12'si PKK terör örgütü üyesi olmak veya yardım ve yataklık yapmaktan hükümlü veya tutuklu. 62 ismin ise 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün ardından tutuklanan FETÖ-PDY üyeleri oldukları belirlendi. Raporda yer alan 2 ismin MLKP terör örgütü üyesi, 1 ismin DHKP-C terör örgütü üyesi, 1 ismin ise MKP terör örgütü üyesi olma suçlarından cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

TERÖRE BULAŞMIŞLAR

Raporda "gazeteci" olarak yansıtılan isimlerden bazılarının, "polis şehit etmek", "bomba düzeneği hazırlamak" ve "karakol bombalamak" gibi suçlardan mahkum oldukları dikkat çekiyor. Bu teröristlerden H.D.'nin, 31 Temmuz 2001'de İstanbul-Kadıköy'de bombalı saldırı düzenlemek, 24 Ocak 2003'te ise İstanbul-Eyüp'te bir banka şubesinden silahlı gasp suçu nedeniyle kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.

Raporda hapisteki gazeteciler listesine sokulan bir diğer isim de S.A. Bu kişinin 9 Ağustos 2009'da Adana'da terör örgütü PKK tarafından korsan olarak düzenlenen gösteride taşlı ve molotoflu eylemde bulunmaktan hükümlü olduğu belirlendi.

Yine E.S. isimli MKP terör örgütü üyesi bir diğer şahsın 28 Mayıs 1999'da İstanbul Maltepe'de bulunun kıraathanenin bombalanması ve İstanbul'daki Sinop Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne bombalı saldırı düzenlemesi olaylarından hüküm giydiği bildirildi.

Tutuklu gazeteci olarak sunulan bir diğer isim M.D.'nin, "Diyarbakır ilinde bomba düzeneği hazırlama, taşıma, yerleştirme, patlayıcı madde üretme gibi eylemlere karışmaktan hükümlü olduğu belirlendi.

2 KİŞİ HAPİSTE DEĞİL

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) raporunda yer alan ve "cezaevindeki gazeteciler" iddiasıyla dünya kamuoyuna sunulan isimlerden Cemil Uğur ile Zehra Doğan'ın ise cezaevinde bulunmadıkları öğrenildi.

Polis katilinin dosyası kabarık

M.G. isimli bir diğer hükümlünün ise, suç dosyası hayli kabarık. Polis katili M.G., "Sahte kimlik taşımak, 2 Nisan 1992'de Eyüp-Rami'de banka şubesini gasp etmek, 18 Şubat 1992'de Küçükköy'de Komiser B.Ü. ve Bekçi M.Ü'nün şehit edilmesi, 18 Haziran 1991'de Kartal Tekel satış deposunun bombalanması, 16 Ekim 1991'de Pendik Anavatan Partisi binasının bombalanması, 4 Ocak 1992'de D.Y.'nın evinden gasp, 23 Mart 1992 ve 5 Nisan 1992 tarihlerinde ayrı ayrı 2 polisi yaralamak, 10 Ağustos 1992'de otobüsün bombalanması, polis memuru A.S'nin yaralanması, 28 Nisan 1992'de otobüsün altına bomba yerleştirilmesi, ekip otosu geçerken patlatılması" gibi suçlarından hapiste bulunduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber