Kızılay Genel Başkanı'nın 'öğretmenlere' mektubu çalıntı çıktı!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin Küçükali'nin öğretmenlere kendisi yazmış gibi gönderdiği mektubun eski ABD başkanı Lincoln'e ait olduğu ortaya çıktı

TÜRKİYE Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin geçtiğimiz Ekim ayında tüm öğretmenlere gönderdiği mektup şaşkınlık yarattı. Küçükali, öğretmenlere, yıllar önce ?kendi öğretmenine yazdığı bir mektuptan? alıntı ile sesleniyor. Ancak Küçükali'nin ?Yukarıdaki yıllar önce tarafımdan öğretmenime yazılmış bir mektuptur? dediği metin, Amerika eski Başkanı Abraham Lincoln'ün çocuğunun öğretmenine yazdığı mektupla aynı. Olayın ortaya çıkması üzerine eğitim camiası ?Başkan'dan kimse böyle ahlak dersi veren bir mektup yazmasını beklemiyordu. Üstelik o da çalıntı çıktı? diye tepki gösterdi.

İşte o mektuptan bir bölüm

?TÜM insanların dürüst ve adil olmadığını çocuklarımızın öğrenmesinin gerekli olduğunu biliyorum. Fakat lütfen çocuklarımıza her alçağa karşı bir kahraman, her bencil politikacıya karşı kendini adamış bir lider ve her düşmana karşı bir dost olduğunu öğret çocuklarımıza. Zaman alacak fakat, eğer öğretebilirsen, kazanılan BİR LİRANIN BULUNAN BEŞ LİRADAN daha değerli olduğunu öğret. Kaybetmeyi öğrenmesini öğret onlara ve kazanmaktan neşe duymayı. Kıskançlıktan uzaklara yönelt onları...?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber