Dolandırıcılara 400 bin TL kaptırdı

İZMİR'de, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, kimliğinin terör örgütleri tarafından kullanıldığı yalanıyla kandırdıkları 69 yaşındaki F.O.'nun, 300 bin TL değerindeki altınları ile 103 bin 250 TL nakit parasını dolandırdıktan sonra evini de sattırmak isteyince, yakalandı. Şüphelenip polisi arayan F.O.'dan ev parasını almaya gelen 19 yaşındaki A.K., tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2016 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolandırıcılara 400 bin TL kaptırdı

Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, F.O.'ya ev telefonundan ulaşıp kimliğinin terör örgütleri tarafından kullanıldığı ve terör örgütlerine para aktarıldığını söyledi, kontrol edilmek üzere evdeki parası istendi. Yaşlı adam da evine gelen dolandırıcıya, yaklaşık 300 bin TL değerindeki altınları ile 5 bin TL parasını verdi. Bir süre sonra yeniden arayan dolandırıcılar, bu kez de bankada bulunan parasını çekip teslim etmesini istedi. Hesabındaki 98 bin 250 TL parayı alan F.O., bunu da evinin yakınında bulunan parkta buluştuğu kişiye teslim etti.

Yaşadıklarından sonra dolandırıldığını anlayan F.O., yeniden aranıp bu kez de evini satması istenince polisten yardım istedi. F.O.'nun evinde ve çevresinde önlem alan polis, para süsü verilmiş poşeti alıp uzaklaşan A.K.'yi suç ortaklarına ulaşmak için takibe aldı. Kimseyle buluşmayan A.K., taksiye bindiği sırada düzenlenen operasyonda yakalandı. A.K. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber