Tüzmen: Gümrüklerde para kullanımının önüne geçiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, pilot bölge olarak Ankara'da başlanan Güm-Kart uygulamasıyla, artık gümrüklerde para kullanımının önüne geçeceklerini belirterek, "Herkes kartı ile hareket edecek. Daha güvenli, hızlı kayıt altında gerçekleşecek işlemler. Nakit paralı işlemlerin bütün olumsuz etkileri de son bulacak" dedi.

Tüzmen, gümrük sahasında para kullanımını ortadan kaldıran gümrüklerde kart uygulamasına (Güm-Kart Uygulaması) geçiş töreninde yaptığı konuşmada, e-devletin kamu kuruluşları, vatandaşlar ve ticari kurumlar arasındaki, bilgi hizmet ve mal alışverişlerinde bilgi teknolojilerinin kullanılarak performans ve verimlilik artışını hedefleyen devlet modeli olarak tanımlandığını anlattı.

Tüzmen, bugün Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ve Vakıfbank ile ortak geliştirilen "Güm-Kart Projesinin" uygulamasını başlattıklarını kaydederek, "Artık gümrüklerde para kullanımının önüne geçiyoruz, herkes kartı ile hareket edecek. İşlemler daha güvenli, hızlı, kayıt altında gelişecek" dedi.

Bakan Tüzmen, bugün Esenboğa Gümrük Müdürlüğü'nde başlatılacak pilot uygulama sonrasında gerekli düzenlemeleri hızla yaparak, Türkiye genelinde gümrük sahasında nakit para akışına son vereceklerini bildirdi.

Tüzmen, bugün itibariyle 113 gümrük idaresinin otomasyona geçmiş durumda olduğunu ve dış ticaret işlemlerinin yüzde 100'ünün elektronik ortamda gerçekleşir duruma geldiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber