1 YTL'ye karne notu değiştirilen kırtasiyeye baskın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da karnelerdeki notu ve devamsızlığı 1 YTL'ye değiştiren kırtasiyeye polis baskın yaptı.

Çok sayıda öğrencinin bulunduğu kırtasiyeye yapılan baskın sonrası notları ve devamsızlık durumu değiştirilmiş karne ele geçirildi. Emniyet ekipleri kırtasiye sahibini ve öğrencileri ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı.

İstiklal Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nde bulunan bir kırtasiyede karnelerini alan öğrenciler sıraya girdi. Teşekkür belgesi olanlar takdire, düşük notu olanlar yükseltmek ve devamsızlığı olanlar da düşürmek için kırtasiye de kuyruklar oluşturdu.

Eski İstasyon Karakolu'nun karşısında olan ve İstiklal İlköğretim Okulu'nun yanındaki kırtasiye de sıra oluşmasından şüphelenen polisler karnelerin değiştirildiğini öğrenince baskın yaptı. Polisi gören öğrencilerin bazıları kaçarken bazıları da yüzlerini gizlemeye çalıştı.

Ekipler "Karnemdeki notu değil devamsızlığımı düzelttim." diyen bir öğrenci ile karne fotokopilerinin yanısıra kırtasiye sahibini gözaltına aldı.

Karlerdeki notların 1 YTL karşılığında düzeltildiğini kaydeden öğrenciler, değişikliği ise şöyle anlattı: Önce karnelerin renkli fotokopileri çekiliyor. Ardından notlar isteğe göre düzeltiliyor. İsteyene takdir ve teşekkür belgesi hazırlanıyor. Devamsızlıkların da düşürüldüğü sahte karnelerden 1 YTL alınıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber