Rektör Kazdağlı'dan rektörlere ağır itham

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 15:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, yılın yarısından fazlasını yurtdışında geçiren rektörler olduğunu söyledi.

Rektör Kazdağlı, sekiz yıldır görev yaptığı PAÜ'deki çalışmaları değerlendirdi. Göreve başladığında 3.5 milyon YTL olan üniversite bütçesinin 100 milyon YTL'ye çıkarıldığını ifade eden Kazdağlı, görev süresi boyunca PAÜ'ye 130 milyon dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı.

Uzun yıllar Ankara'da çalışması sebebiyle devlet bürokrasi konusunda tecrübe edindiğini bildiren Prof. Dr. Kazdağlı, "Her başladığımız işten alnımızın akıyla çok şükür çıktık. Devleti tanıma fırsatı elde ettim. Ankara'da çalışanlar karar pozisyonundaki olanların yerelin sorunları bilmesi lazım. Ankara'da önümüze bir yatırım projesi geliyor, bu bizim için bir rakam sadece. Bu bazen değişebiliyor, iki yapıyorsun, silip dört yapıyorsun ama buradaki insanlar için o karar gelecek demek, hayat demek. Siyasi mekanizma, en üst düzey hariç kamu kaynaklarının tahsisi konusunda çok etkili değil gibi." dedi.

Denizli'de bir zamanlar en fazla yatırım bütçesini Cindere Barajı'na verildiğini anlatan Kazdağlı, ancak bunu zamanın valisinin bile bilmediğini, Denizli'ye sorulsaydı bunun birinci olup olmayacağını tartışılabileceğini bildirdi. Kazdağlı, Üst düzey yöneticilerin sorunları bizzat yerinde görerek karar vermesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Üniversitedeki sistemde çok çalışmakla az çalışmak arasında maaş farkının olmadığını kaydeden Kazdağlı, "Yılın yarıdan fazlasını yurt dışında geçiren arkadaşlarımız var. Bir işleri vardır herhalde. Bizimde seyahatlerimiz oluyor ama olabildiğince amaca yönelik oluyor. İşimiz bittiğinde hemen geliyoruz. Burada yapacağımız işler var." ifadelerini kullandı.

Rektör Kazdağlı, görev süresi görev süresi resmen dolmasının ardında siyasete girip girmeyeceğine dair sorular ise bunun bir müddet dinlendikten sonra karar vereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber