Maliye soruşturmasında şimdi de telekulak şüphesi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, "Gizli Parmaklar Operasyonu"ndan sonra şimdi de telekulak skandalıyla çalkalanıyor. Bazı Maliye müfettişlerinin ev telefonlarının yasa dışı yollarla dinlendiği ve kayıtların CD'ler halinde dağıtıldığı ortaya çıktı. Olay Savcılıkta.

Maliye soruşturmasında şimdi de telekulak şüphesi

Maliye'yi sarsan "Gizli Parmak Operasyonu"nun yankıları sürerken bu kez "Telekulak Skandalı" ortaya çıktı. Bazı müfettişlerin ev telefonlarının yasadışı olarak dinlendiği belirlendi.

Maliye Bakanlığı, "Gizli Parmaklar Operasyonu" ndan sonra bu kez "Telekulak Skandalı" ile çalkalanıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, parti liderleri, gazeteciler ve işadamlarına kadar pek çok kişinin vergi ve malvarlığı bilgilerinin usulsüz biçimde sorgulanmasının yankıları sürerken şimdi de bazı Maliye müfettişlerinin ev telefonlarını yasadışı yollarla dinletip dağıtan "telekulak" aranıyor. SABAH'ın, Maliye çevrelerinden aldığı bilgilere göre, Ekim 2006'da patlak veren ve bugüne kadar sır gibi saklanan "Telekulak" şöyle gelişti:

POSTAYLA GELEN CD

"Maliye Teftiş Kurulu, 29 Ekim 2006'da tüm müfettişlerin katılımı ile Abant'ta bir kurultay düzenledi. Müfettişlerin, yeni denetim teknikleri konusunda görüş ve önerilerinin alınması, amacıyla gerçekleştirilen Kurultay'a, "Telekulak CD"si damgasını vurdu. İstanbul Tuzla'dan Maliye müfettişlerine postalanan CD'nin illegal telefon dinlemesini içermesi camiada şok etkisi yarattı. CD'de, iki başmüfettişin ev telefonundan yaptığı görüşmenin kaydedildiği, uzun konuşmanın özel bir bölümünün kurgulanarak servis edildiği anlaşıldı. Bu bölümde müfettişlerin, Maliye Teftiş Kurulu Başkanvekili Cemal Boyalı ile Başmüfettiş Hamza Kaçar'a ilişkin sohbet nitelikli değerlendirmelerinin bulunduğu dikkatlerden kaçmadı. İddialara göre müfettişler, "Hamza (Kaçar), Cemal'i (Boyalı) yıldırmaya çalışıyor ama adam sağlam duruyor" içerikli konuşmalar yaptı. Yasa dışı kayda alınan konuşmaları dinleyen diğer müfettişler, buna tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber