27 Ocak 2007'nin önemli gündem başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yaptırılan "50 okula 50 spor salonu"nun Haldun Alagaş Spor Salonu'ndaki toplu açılış törenine katılacak.

2- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Davos'ta temasları izleniyor.

3- Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelecek.

4-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Samsun'da açılış ve ziyaretlerde bulunduktan sonra Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen "2007 Yılında Türkiye'nin Ekonomik Görünümü" konulu konferansa katılacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonunun İstanbul'daki toplantısı ile "Geleceğin Bereketi Türk Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi"ne katılıyor.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çorum'da eğitimin sorunlarıyla ilgili toplantı yapacak, İskilip Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulunacak.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valiliği Salonu'nda düzenlenecek İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına katılacak.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesinin düzenleyeceği "Enerji Politikası ve Yeni Yatırım İmkanları" konulu toplantı için Kayseri'ye gelecek.

- AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na da katılacak olan Bakan Güler, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'yi ziyaret edecek.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Mersin'de incelemelerde bulunacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da Üsküdar PTTBank Merkezinin açılışına katılacak.

11- Sanayi ve ticaret Bakanı Ali Coşkun, Hatay'da ziyaretlerde bulunacak, organize sanayi bölgesinde açılış törenleri ile "İş Dünyasının Sorunları" konulu toplantıya katılacak.

12- Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, partisinin Diyarbakır'daki il danışma meclisi toplantısına katılacak ve mahalle muhtarlarıyla toplantı düzenleyecek.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Amasya'da Saraydüzü Kışlası temel atma töreni ile Fatih Köprüsü'nün açılışına katıldıktan sonra çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

14- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ege Sanayici ve İşadamları Derneğinin toplantısına katılacak, Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonunu ziyaret edecek.

- MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Giresun'da partisinin İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılacak.

15- Türk-İş tarafından düzenlenen "Özelleştirmeyi Durduran Yargı Kararları Uygulansın" konulu toplantı, onfederasyonun genel merkezinde yapılacak.

16- Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Ankaralı Sanayici İşadamları Derneğinin açılışını yapacak.

17- Toplantılar...

- Hasankeyf Yaşatma Girişimi bünyesindeki 72 kurum ve sivil toplum örgütü Ilısu Barajı ile ilgili Diyarbakır Makine Mühendisleri Odasında ortak basın açıklaması yapacak.

- Antalya İş Kadınları Derneği ve Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi işbirliği'nde düzenlenen "1. Uluslararası Platformda Kadın Bakış Açısı ile Turizm" konulu forum Antalya'da yapılacak.

18- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 4,09 oranında değer kazandı.

- ABD dolarının Türk Lirası satış fiyatı yüzde 0,49 artarken, avronunki değişmedi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 1,01 oldu.

19- Ulusal marker için saha uygulaması yapıldı.

- EPDK Başkanı Yusuf Günay: "Ulusal markeri, sektörle birlikte adım adım uyguluyoruz, sonuçlardan memnunuz."

20- Ilıman iklimin kış cenneti: Bozdağ...

- İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ Kayak Merkezi, ılıman iklim nedeniyle kar yüzü görmeyen Egelilere, kar keyfini doyasıya yaşatıyor.

21- Anadolu'daki Afrikalının tarihi yazılıyor...

- Osmanlı Devleti zamanında köle ticaretiyle Anadolu topraklarına ayak basan Afrika kökenli Türk vatandaşları, İzmir'de Afrikalılar Dayanışma Derneği adı altında örgütlenirken, Anadolu'daki yaklaşık 120 yıllık yaşantılarının tarihini yazıyorlar.

22- Turkcell Süper Lig'de 18. hafta mücadelesine İstanbul ve Ankara'da yapılacak 2 maçla devam edilecek.

- Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Ankarasporla, Gençlerbirliği de 19 Mayıs Stadı'nda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

23- Türk Telekom Lig A'da 1, Üçüncü Lig'de ise 2 karşılaşma yapılacak.

24- BEKO Basketbol Ligi'ne 3, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne ise bir karşılaşmayla devam edilecek.

25- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde 5 maç yapılacak.

26- Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nın son gününde, Tuğba Karademir serbest programda yarışacak.

27- Sezonun ilk "grand slam" mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın tek bayanlar finalinde, Serena Williams ile Maria Sharapova karşı karşıya gelecek.

28- Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi S arayı Anadolu Auditoriumu'nda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber