Başbakan Erdoğan'dan 'internet' genelgesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU KURUMLARI, İNTERNET SİTELERİNİ TÜBİTAK'IN HAZIRLADIĞI KILAVUZA UYUMLU HALE GETİRECEK

Kamu kurum ve kuruluşları, internet sitelerini TÜBİTAK tarafından hazırlanan 'Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzu'na uyumlu hale getirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarına internet siteleriyle ilgili bir genelge gönderdi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelgede, e-Dönüşüm Türkiye Projesi çalışmaları kapsamında Başbakanlık genelgesi ile uygulamaya konulan Kısa Dönem Eylem Planı ve Yüksek Planlama Kurulu kararıyla hayata geçirilen 2005 Eylem Planı'nda, kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinde asgari düzeyde içerik ve tasarım uyumunun sağlanmasına yönelik olarak 'Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzunun Hazırlanması' eylemine yer verildiği belirtildi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu-Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK-MAM) sorumluluğunda yürütülen çalışmalar neticesinde 'Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzu'nun hazırlandığı kaydedilen genelgede merkezi ve yerel düzeydeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca yeni açılacak internet sitelerinde, bu Kılavuz'da yer verilen usul ve esaslara uyulmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Halihazırda kullanılan kamu internet sitelerinin Kılavuz'da belirtilen standartlara uyumlu olmayan unsurlarının, bütçe imkanları ve öncelikler çerçevesinde en kısa zamanda bu esaslara uyumlu hale getirileceği de bildirildi.

Başbakan Erdoğan genelgede Kılavuz'un, gelişen ve değişen koşullara paralel olarak ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşların da katkısı ile güncelleneceğini belirterek, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı koordinasyonunda TÜBİTAK-MAM tarafından yürütülecek güncelleme çalışmalarına, bilgi ve desteğine ihtiyaç duyulan tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gereken desteğin sağlanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber