Yargıtay Başsavcılığı: Sırrı elde eden örgütle pazarlık da eder

"Sırrı elde eden, örgütle pazarlık da yapar" diyen Yargıtay Başsavcılığı, Dündar ve Erdem Gül'e "devlet sırlarını açıklamak"tan verilen cezaların onanmasını istedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Aralık 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay Başsavcılığı: Sırrı elde eden örgütle pazarlık da eder

ERSAN ATAR

"Sırrı elde eden, örgütle pazarlık da yapar" diyen Yargıtay Başsavcılığı, Dündar ve Erdem Gül'e "devlet sırlarını açıklamak"tan verilen cezaların onanmasını istedi

Yargıtay Başsavcılığı, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın yayımladığı MİT TIR'larına ait görüntülerin devlet sırrı olduğunu, bunları elde eden bir kişinin başka bir devlete veya örgüte verebileceğinin kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Başsavcılık, Dündar ve Erdem Gül'e "devlet sırlarını açıklamak"tan verilen cezaların onanmasını istedi. "Devlet sırrını açıklamak" suçlarından Dündar'ın 5 yıl 10 ay, Gül'ün de 5 yıl hapis cezasına çarptırıldıkları mahkeme kararında esası etkileyecek bir hata bulunmadığını belirleyen Başsavcılık tebliğnamesini, temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'ne gönderdi.

AÇIKÇA DEVLET SIRRI

Yargıtay Başsavcılığı, Cumhuriyet'te yayınlanan bilgilerin daha önce başka medya kuruluşlarında da yayınlandığı, bu bilgilerin devlet sırrı olduğunun bilinmediği iddialarına açık yanıt verdi. FETÖ'cü hakim savcıların oluşturduğu bu belgelerle ilgili daha önce mahkemelerce defalarca yayın yasağı verildiğini hatırlatan Başsavcılık, MİT'in farklı yazılarında da bu belgelerin devlet sırrı olduğunun açıkça belirtildiğini kaydetti. Başsavcılık, "Devlet görevlileri tarafından kamuoyuna söz konusu malzemelere ilişkin bilgi ve belgelerin devlet sırrı olduğuna ilişkin açıklamaları vardır" dedi. Başsavcılık, daha önce bu belgelerle ilgili haber yapılmış olmasının bu belgeleri devlet sırrı olmaktan çıkarmadığını ve Can Dündar'ın suçunun sabit olduğuna yer verdi. Tebliğnamede Erdem Gül'ün de MİT TIR'larında elde edilen malzemelere ilişkin Jandarma Kriminal raporunu açıklayarak Dündar ile aynı suçu işlediği vurgulandı.

SIRRI ALAN, ÖRGÜTE VERİR

"Devlet sırrı" kavramının anlatıldığı 11 sayfalık tebliğnamede, Dündar ve Gül'ün elde ettiği devlet sırlarının önemi anlatılırken bunları elde eden bir kişinin başka bir ülkeye veya terör örgütüne verme tehlikesinin de bulunduğuna işaret edildi. Soğuk savaş döneminin sona ermesiyle suç ve terör örgütlerinin devletler tarafından kullanıldığına dikkat çekilen tebliğnamede, bu durumun da devletler ve örgütler adına çift taraflı çalışan kişi ya da başka örgütler ortaya çıkardığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber