SES'ten ithal doktor yasa tasarısına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda yarın görüşülmesi beklenen yabancı doktor çalıştırılabilmesine imkan sağlayan kanun tasarısına, İzmir'deki doktorlardan tepki geldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Fahri Demirci, yaptığı basın açıklamasıyla yasa tasarısını protesto ederek, geri çekilmesini istedi.

Söz konusu yasaya göre radyoloji çalışanlarının mesai saatlerinin hiçbir bilimsel ve teknik araştırma yapılmadan 5 saatten 7.5 saate çıkarıldığını söyleyen SES İzmir Şube Başkanı Demirci, "2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimiyle anestezi uzmanı olanlara, anestezi uzmanının olmadığı yerde anestezi yapma yetkisi verilmektedir. Aynı zamanda ithal hekimlilik, şef ve şef yardımcılığı atamalarının kadrolaşma amaçlı kullanılması dikkati çekmektedir. Düzenlemeyle sağlık çalışanlarının çalışma süresinin 9 saate çıkarılmasında ısrar edilmektedir" dedi.

Anestezi uzmanlarına ağır sorumluluk verildiğini ifade eden Demirci, "Tasarının 6. maddesi ile anestezi teknisyenlerinin, anestezi uzmanlarının bulunmadığı hallerde ameliyatı yapan ilgili uzmanın gözetiminde ve direktiflerine uygun olarak anestezi iş ve işlemlerini yapacağına dair hüküm getirilmektedir. Bu düzenlemelerle teknisyenlere çok ağır sorumluluklar verilerek, hastaların yaşamları tehlikeyi atılmaktadır. TBMM Genel Kurulu'nda bekleyen bu düzenleme, hastaların yaşamını riske etmektedir. Eğitim ve araştırma hastanelerinde kadrolaşmanın devamına yol açacaktır. Aynı zamanda sağlık personeline altından kalkamayacağı sorumluluklar yükleyerek, fazla çalıştırılacağını belirtiyor. Yasanın geri çekilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Sağlık personelinin tazminat ve çalışma esaslarına dair kanun tasarısının, TBMM Genel Kurulu'nda 30 Ocak Salı günü görüşülmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber