Eğitim Bir-Sen'den İLKSAN tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Gaziantep Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu, İlksan'ın feshedilmesi gerektiğini bildirdi.

Efiloğlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, İlksan'a, ilköğretim kapsamındaki her eğitim çalışanından isteğine bağlı olmaksızın 15-20 YTL arasında aidat kesildiğini belirtti. Efiloğlu, İlksan'ın daha fazla zarar etmesinin ve üyelerinin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı adıyla kurulan İlksan'ın, geçmiş hükümetler döneminde keyfi şekilde mağazalarını kaybettiğini, arsalarının elinden alındığını, lüks otelleri ve iştiraklerinin zarara uğratıldığını ileri süren Efiloğlu, şunları söyledi:

"Eğitim Bir-Sen olarak bu kurumun feshedilmesini ve üyesi olan eğitim çalışanlarını mağdur etmeden paylarının dağıtılmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili olarak yurt çapında afişleme ve imza kampanyası açmış bulunuyoruz. Bu çalışmamız Şubat ayı sonuna kadar devam edecektir. İl ve ilçelerden toplanan imzalar, mart ayı başında genel merkezimize gönderilecek ve daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sunulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber