YÖK'ün 'dekan' direnişi sürüyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan seçimde en fazla oyu almasına rağmen dekanlığa atamasını yapmadığı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun açtığı davada verilen yürütmeyi durdurma kararına itiraz edecek.

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Çorapçıoğlu'nun, YÖK'ün dekanlığa yaptığı atama ve dekanlığa kendisinin atanmamasına ilişkin işlemlerinin iptali, yürütmenin de durdurulması istemiyle açtığı davanın ilk aşamasını geçen hafta sonuçlandırmıştı.

Mahkeme, Prof. Tümer Çorapçıoğlu'nun dekanlığa atanmamasına ilişkin işlemi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini oybirliğiyle durdurmuştu. Mahkemenin davayı esastan görüşmeye başlamadan önce yürütmeyi durdurma kararı verdiğine dikkat çeken Çorapçıoğlu, "Bu işin hukuksal olabilmesi için verilen bir karar. Mahkeme, dekan olarak atanmama yönelik olan kararın yürütmesini durdurdu. YÖK'ün bu karara itiraz edeceğini düşünüyorum. Yargı süreci devam ettiği için kararla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ben zaten YÖK Genel Kurulu kararının hukuki olmadığını düşündüğüm için yargıya başvurmuştum" dedi.

YÖK karara itiraz edecek

Edinilen bilgiye göre YÖK karara itiraz edecek. Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararını kaldırırsa Çorapçıoğlu'nun dekanlığa dönme şansı kalmayacak.

Aksi takdirde fakültede yapılan dekanlık seçimi yenilenecek. Listedeki isimler YÖK Genel Kurulu'na sunulacak. Kurulda, dekanlık için yeni bir oylama yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber