Maliye çalışanlarından 'köstebek'e tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye'nin devletin zirvesindeki isimlerin mal varlığı ve vergi bilgilerinin sorgulandığı gerekçesiyle başlattığı operasyonu çalışanları rahatsız etti.

Maliye Bakanlığı'ndan 13 bin 267, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan 128 üyesi bulunan Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Çınar, "köstebek" operasyonuyla vergi sistemine giren bütün Maliye çalışanlarının zan altında bırakıldığını savundu.

ÇALIŞANLAR "POTANSİYEL SUÇLU" GİBİ GÖSTERİLDİ

Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Çınar, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede vergi sistemine giren bütün Maliye çalışanlarının "töhmet" altında bırakıldığını belirterek, "Yapılan operasyonla Maliye emekçileri potansiyel suçlu olarak gösterildi" diye konuştu. Maliye Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı ile BES arasında süren davaları anımsatan Çınar, "Soruşturma, sürgünlerin ardından bir çok dava açtık. Sendikalı bir çok arkadaşlarımızın başka illere tayinleri çıkarıldı. Bu uygulamalar ve operasyonun Yasin El Kadı bağlantısını da içeren ayrıntıları bir basın toplantısıyla duyuracağız" açıklamasını yaptı.

RAHATSIZLIK YASİN EL KADI'YA UZANIYOR

Vergi sisteminde girişte kullanılan şifrenin vergi dairesindeki müdürden memura kadar herkeste olduğunu ifade eden Çınar, şöyle devam etti:

"Maliye çalışanlarının rahatsızlığı Yasin El Kadı olayından sürgünlere kadar geniş bir zinciri kapsıyor. Şifre uygulaması da başlı başına sorun. Mükellef ve çalışan arasında ciddi bir tıkanıklığa yol açtı. Personel çalışanla karşı karşıya kalmak zorunda kaldı. Yapılan bu operasyonla çalışanlar da zan altında bırakıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber