Bolu dağı tüneli aç-kapaya dönüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

D- 100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü, Berceste mevkiinde kayan bir TIR'ın yolu kapatması üzerine saat 10.10 sıralarında ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç konvoyları oluşurken bazı sürücüler araçlarını tesislere çekerek, yolun açılmasını bekledi. Trafik ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu kayan TIR kenara çekildi ve yaklaşık 40 dakika kapalı kalan yol yeniden ulaşıma açıldı.

Bu arada Karayolları 41'inci Şube Şefliği'ne bağlı ekipler TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde karla kaplanan viyadüklerde ve yolda kar temizliği yapmak için yolu kısa süreliğine ulaşıma kapattı. Ankara yönüne giden araçlar Kaynaşlı gişelerinde Dağ yoluna yönlendirildi. Karların temizlenmesi ve yapılan tuzlamanın ardından Bolu Dağı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.


Bolu Dağı Tüneli, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Düzce'de gece boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bolu Dağı tünel girişi viyadüklerinde buzlanma meydana geldi. Ekipler, buzlanma nedeniyle araçların Bolu Dağı Tünel geçişine izin vermiyor.

Bu arada, D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi ile Düzce Akçakoca D-655 kara yolunun Kabalak Tepesi mevkisinde zincirsiz araçlara geçiş izni verilmiyor.

Polis ekipleri yolun belirli noktalarında bekleyerek araçlarda zincir kontrolü yapıyor. Karayolları ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığı Düzce'de 20, Bolu'da da 45 santimetreye ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber