Fırat Üniversitesinden yayın atağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yıl içerisinde toplam 4 sayı olarak yayımlanan FÜ Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi'ne ilave olarak tamamı İngilizce olarak hazırlanan yeni bir uluslararası dergi olan 'İnternational Journal of Science and Technology-IJST', yayın hayatına başladı.

FÜ bünyesindeki fen, sosyal ve sağlık bilimleri enstitülerinin birbiri ardınca gerçekleştirdikleri yayın atağı devam ediyor. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda 'İnternational Journal of Science and Technology-IJST' dergisinin editörü Doç. Dr. Eyüp Bağcı, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Türkçe olarak yayımlanan "Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi"ne ek olarak yayın hayatına kazandırılan ve bölge üniversiteleri açısından da bilimsel anlamda önemli bir yere sahip olan uluslararası nitelikli "İnternational Journal of Science and Technology-IJST Dergisi"nin bu anlamda Türkiye'de çıkarılan bilimsel dergiler içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Bağcı, "Fen, mühendislik ve teknoloji alanında yapılacak orijinal bilimsel çalışmaları yayımlayacak olan dergi, Uluslararası Editörler Kurulu (editorial) ve Danışma Kurulu'na (advisory board) sahip olup, yurt içi ve dışından hakemlerin görev aldığı uluslararası bir misyon ve vizyona sahiptir. Türkiye ve yurt dışından makale kabul eden dergi, Türkiye'de TÜBİTAK dergilerinden sonra diğer bilimsel dergilerden şekil ve misyon bakımından oldukça farklıdır. Genelde her bilim dalını kapsayacak şekilde ve değişik ülke ve üniversite bilim adamlarının danışma kurulunda yer aldığı 'İnternational Journal of Science and Technology-IJST' adlı dergide özellikle gelen makalelerin yurt dışındaki hakemler tarafından değerlendirilmesine gayret gösterilerek, Türk bilim adamlarının dünyadaki bilimsel gelişmeleri hakem görüşlerini değerlendirmek suretiyle daha da yakın takip etmesi sağlanmıştır. Dergimizin editör kurulunda Çinli ve İngiliz bilim adamları bulunmakla beraber, derginin danışma kurulunda Amerika, Kanada, Hindistan ve İran'dan dünyaca ünlü birçok bilim adamı yer alıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber