Büyükerşen'den yolsuzluk iddialarına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bir ulusal gazetede yayımlanan ve yolsuzluk yaptığıyla ilgili iddiaların yer aldığı habere ilişkin ?Bu tür şikayetler, siyasetin çirkin yüzüdür ve kokuşmuş bir taktik aracıdır? dedi.

Büyükerşen, yaptığı açıklamada, bu iddianın da öncekilerde olduğu gibi Eskişehir'deki başarısızlık ve yenilgilerini bir türlü hazmedemeyen AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın şikayetine dayandığını öne sürdü. Yaklaşık 40 yıldır elinden trilyonlarca liralık ihaleler geçen bir yönetici olduğunu ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

?Kamu maliyesi hocasıyım. Üstelik ihale kanunlarını ve kamu hukukunu iyi bilirim. Buna rağmen her işi hukukçulara danışmaktan da geri kalmam. Yaptığımız hiçbir ihalede yolsuzluk asla söz konusu olmamıştır, olamaz da. Yaptığımız her icraat yasalara uygundur. Bu tür şikayetler, siyasetin çirkin yüzüdür ve kokuşmuş bir taktik aracıdır. Bürokraside ve siyasetteki kişilerin önünü kesmek isterseniz, bir dilekçeyle şikayette bulunur, sonra da 'hakkında yolsuzluk soruşturması açıldı' propagandasıyla amacınıza ulaşmaya çalışırsınız. Müfettiş raporları da mutlak suç olduğunu göstermez. Daha ziyade müfettişin kendi görüşü ve değerlendirmesidir.?

Olayın henüz soruşturma safhasında bulunduğunu belirten Büyükerşen, buna rağmen, soruşturma safhasında gizli olan ve yayınlanması yasak müfettiş raporunun da noktasına virgülüne kadar CD şeklinde yakın zamanda yerel basına intikal ettirildiğini bildirdi.

?Zaten bu raporun CD'sinin İçişleri Bakanlığından, ancak kim tarafından temin edilip dağıtılışı da hakkımda girişilen komplolara ışık tutan bir olgudur? diyen Büyükerşen, Türkiye'nin her tarafından AKP'li belediyeler hakkında yapılan şikayetlerin soruşturulmasına İçişleri Bakanlığınca pek izin verilmemesinin kamuoyunun dikkatlerinden kaçmadığını sözlerine ekledi.

Gazetenin haberinde, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulunun 6 ihale yolsuzluğuyla suçlanan Büyükerşen ile ilgili incelemeyi tamamladığı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zehra Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Erdin Erol, Fen İşleri Daire Başkan Vekili Selahattin Arpacı, Hesap İşleri Dairesi Başkan Vekili Recai Erdir ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Seyfi Artar hakkında soruşturma istediği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber