Kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlem süreci kısaltılıyor

Haber Giriş : 04 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bunun için oluşturulan komisyon ilk olarak Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde çalışmalara başladı. Amaç, işlemler sırasında kurumların vatandaştan istediği çok sayıda evrak, para ve zaman israfına son vermek. Komisyon aynı çalışmayı hastanelerde de başlatacak.

Kamu yönetim reformu ile hükümet, vatandaşın kaliteli hizmeti en kısa sürede almasını amaçladı. Kamudaki mevcut düzen ise henüz buna izin vermiyor. Paketin Meclis'teki görüşmeleri sürerken, Başbakanlık'ta oluşturulan bir komisyon bu amaç için faaliyete geçti.

Komisyonun ilk görev alanı Tapu ve Kadastro genel müdürlüğü olarak belirlendi. Komisyon üyeleri şimdi, vatandaşın tapu ve kadastro işlemleri sırasında yaşadığı süreci gözlemliyor. İstenen evrak sayısı, para miktarı, işlemler için harcanan zaman gibi unsurlar tespit ediliyor.

Bu çalışmanın ardından ayıklama işlemine geçilecek. Vatandaşa en az yükümlülük getirecek, hizmeti basit ve güvenli şekle sokacak sistemin oluşturulması için işlemler ıslah edilecek. gereksiz işlemler yasa veya yönetmelikle kaldırılacak.

Aynı çalışma tapunun ardından Sağlık Bakanlığı ile imzalanacak bir protokolle hastanelerde de başlatılacak. Nüfus ve Gümrük İdaresi ile belediyeler ise evrak ve işlem süreci kısaltılacak diğer kurumlar olarak belirlendi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber