Okul Yönetimini Geliştirme Programı (OGYEP) seminerleri başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 14:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerine yönelik başlattığı "Okul Yönetimini Geliştirme Programı (OGYEP)" semineri Van'da 195 yöneticinin katılımıyla başladı.

Koç İlköğretim Okulu'nda, 8 ve üstü dersliği bulunan ilköğretim okulları müdürlerinin katıldığı seminer, 5 gün devam edecek. Değişen ilköğretim müfredatının okullarda sağlıklı bir şekilde uygulanmasını hedefleyen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bir okulun, müdürü kadar güçlü ve etkin olduğunu söyleyerek yöneticilerin sürekli kendilerini geliştirmelerini ve yeniliklere ayak uydurmalarını istedi. Yıldız, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafında Ankara'da eğitime tabi tutulan formatör müdürlerimiz yöneticilerimize Okul Yönetimini Geliştirme Programını tanıtacaklar. İlköğretim okullarımızda uygulanmaya başlayan yeni müfredat hakkında detaylı bilgi sunacaklar" dedi.

Dönem boyunca yaptığı ziyaretlerinde bazı okullarda çok güzel uygulamalarla karşılaştığını da belirten Yıldız, bunları bütün okullara yaymak için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafında okullarda kurulan 'bilgisayar ve teknoloji sınıflarının halka açılması' yönünde bir genelge yayınlandığını da hatırlatan Yıldız, okul müdürlerinin bu genelgeye uymalarını istedi. Yıldız, eğitim kalitesini yükseltmek, lider okul yöneticileri yetiştirmek, yenilenen ilköğretim programlarının uygulanmasında okul müdürlerinin etkin rol almalarını sağlamak için Türkiye genelinde uygulamaya konulan (OYGEP) seminerleriyle okullarda klasik yönetim anlayışını kökten değiştirmesini beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber