Başbakan'dan yargıya ?kadrolaşma' eleştirisi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan ?omurgasız' sözünü ?hakaret' kabul etmeyerek tazminat talebini reddeden hakimi eleştirerek, yargıdaki ?kadrolaşma' kanıtı olarak gösterdi

Başbakan Erdoğan, Afrika Birliği zirvesi için Etiyopya'ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada yargıyı eleştirdi. Erdoğan ?Ağır hakaretlere uğruyorum. Dava açıyoruz. Hakaretin adı eleştiriye dönüştü. Bir küfretmedikleri kaldı. Başbakana omurgasız diyeceksin bu hakaret olmayacak? dedi. Bu kararların nedeni olarak da, ?yargıyı kadrolaşmakla suçlayan? Erdoğan, bunu da ?Kadrolaşma deniyor ya, hangi dönemde nasıl kadrolaşma yapılmış onu görmek çok önemli? sözleriyle dile getirdi.

Erdoğan'ın eleştirisinin kaynağı olan karar Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi Yargıcı Kemalettin Satılmış tarafından alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır'ın bir açıklamasında, ?AB'ye, Türk milletinin zihinsel dönüşümünü tamamlayarak entegre olmasını şart koşması, Başbakan'ın omurgasızlığını göstermektedir? demesi üzerine Erdoğan'ın avukatları 10 bin YTL tazminat istemiyle dava açtı. Yargıç Kemalettin Satılmış ise ?Siyasi kişiler, eleştiriler sert olsa dahi bunlara katlanmalı? diyerek davayı reddetti. 9 Mayıs 2006'da alınan red kararı, Erdoğan'ın avukatlarının temyiz etmesi üzerine halen Yargıtay'da görüşülüyor.

Kedi davası...

?Omurgasız? sözünü hakaret kabul etmeyen Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi Yargıcı Kemalettin Satılmış, Başbakan'ın eleştirisine rağmen daha önce de Erdoğan hakkında karar vermişti. Cumhuriyet Gazetesi'nde Musa Kart tarafından çizilen Erdoğan'ın ?kedi? şeklinde tasvir edildiği karikatüre ilişkin yine aynı mahkemede açılan tazminat davasında Satılmış, gazetenin Erdoğan'a 5 bin YTL tazminat ödemesine hükmetmişti. Ancak daha sonra Yargıtay, kararı bozmuş ve yerel mahkemenin de bu karara uyması üzerine Erdoğan tazminat alamamıştı.

Geçen Ağustos ayında emekli olan Yargıç Kemalettin Satılmış, Başbakan'ın açıklamalarına ilişkin yorumda bulunmak istemediğini söyledi. Erdoğan hakkında verdiği son kararın dava sürecinin devam ettiğini hatırlatan Satılmış, devam eden bir davayla ilgili yorum yapmasının yanlış anlaşılabileceğini, zaten yasaya ilişkin görüşünün de gerekçeli kararda yer aldığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber