Aselsan'daki intihar dosyası açılıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aselsan'ın başarılı mühendisi Başbilen'in ölümüyle ilgili dosya intihar diye savcılıkça kapatıldı. Aile ?intihar değil, cinayet' diye itiraz etti. Mahkeme dosyayı yeniden açtı

ASELSAN'DA görevli üç mühendisin beş ay içinde art arda intihar etmesinin arkasındaki ?sır' perdesi aralanamıyor. 1997'de Aselsan'ın Mekanik-Optik Tasarım (MGEO) Müdürlüğü'nde kıdemli uzman mühendisi olarak göreve başlayan Hüseyin Başbilen'in (31) 5 Ağustos 2006 günü Pursaklar'da arabasının içinde cesedi bulundu. Başbilen'in maket bıçağı ile sol bileğini ve boğazını keserek canına kıydığı öne sürüldü. Ancak, acılı ailesi onun intihar ettiğine inanmadı.

EKSİK SORUŞTURMA MI?

ANKARA Cumhuriyet Savcısı Hasan Aytaç, 28 Kasım 2006'da genç mühendisin intiharına ?takipsizlik' kararı verdi. Ailenin vekili Birgül Güven ise 25 Aralık 2006'da Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme, şüpheli intihar dosyasını yeniden açtı. Acılı baba Vehbi Başbilen ise mahkemenin vereceği karardan sonra konuşacağını belirterek ?Herşeyi itiraz dilekçesinde belirttik. Oğlumun canına kıydığını inanmıyorum. Eksik soruşturma yapıldı' dedi.

NASIL İNTİHAR ETTİ?

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçesinde genç mühendisin intiharındaki şüphelerden bazıları şöyle sıralandı:

Maktülün sol el bileğinde iki, boynunda ise 20 santimlik kesik izi var. Bir şahıs hem bileğini hem boynunu nasıl kesebilir?

40 gün önce evlendiği psikolog eşi Seda Gülen Başbilen'in çelişkili ifadeleri var. Kocasının kaybolduğu gün ile cesedinin bulunduğu gün sergilediği tavırlar şüphe uyandırıyor.

Eşi Seda kocasının kaybolduğu ve cesedinin bulunduğu gün ona ait cep telefonlarından çok sayıda görüşme yapıyor? Kimleri aradı? Ne görüştü?

BRİFİNG DOSYASI KAYBOLDU

Hüseyin Başbilen, kaybolduğu 4 Ağustos 2006'da yürüttüğü çok önemli bir proje konusunda Aselsan'da brifing verecekti. O gün sunum yapacak mühendisin evrak çantasında önemli projeye ilişkin hiçbir belge ve dökümün çıkmıyor. Boş çanta şüphe uyandırıyor? Projeye ilişkin brifing dosyası nerede?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber