Jandarma ve sahil güvenlik personeline de adli yardım verilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2017 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma ve sahil güvenlik personeline de adli yardım verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121'inci maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan kararnamelerde İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ilişkin bazı düzenlemeler yer aldı.

KHK ile Jandarma personeline, ödüle ilişkin olarak Emniyet personelindeki haklar tanındı.

Yeni yapılanmaya uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için adli yardım (avukat temini) imkanı sağlandı.

Mevcut Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin, mecburi hizmet sürelerinin kalan kısmının aynen devam etmesi ve insan kaynağında sıkıntı yaşanmaması için de KHK ile düzenleme yapıldı.

Uzman jandarmaların astsubaylığa geçirilmesi ile ilgili yaş sınırı "28"den "31"e çıkarıldı.

Jandarma Genel Komutanlığına mensup sözleşmeli subay ve astsubaylar için muvazzaf subay ve astsubaylığa geçişte belirlenen üst sınır, subaylar için yüzbaşılık rütbe yaş haddi, astsubaylar için astsubay kıdemli üstçavuşluk rütbe yaş haddi olarak uygulanacak.

- Sahil Güvenlik personeline adli yardım

TSK'da olduğu gibi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi adına okudukları üniversite veya yüksekokullardan ilişiği kesilenlerin, bu okullarda ay olarak okudukları sürenin üçte biri muvazzaflık hizmetinden sayılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına tertiplenen sıhhiye sınıfına mensup erbaş ve erler, birliklerinde görev yaptıkları süre ve görevle sınırlı olmak üzere, küçük sıhhi işlemleri yapmaya yetkili kılındı.

Asayişe Müessir Bazı Fiillerin Önlenmesi Hakkında Kanun'a, genel kolluk vasfı vurgulanması için Sahil Güvenlik Komutanlığı da eklendi.

Sahil Güvenlik personeline adli yardım konusunda Emniyet personelindeki haklar tanındı.

Mahallin güvenlik amirleri arasına yeni statüye uygun olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı için Sahil Güvenlik Bölge Komutanı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı ve Sahil Güvenlik Karakol Komutanı ile Sahil Güvenlik Gemi/Bot Komutanı da eklendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber