Emekli başkomisere 'sahte araç muayenesi' gözaltısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve İstanbul'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, emekli bir başkomiserin de aralarında olduğu 70'in üzerinde kişinin, ?Sahte araç muayenesi? yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, vergi dairesine borcu bulunan araçlar için sahte belgeler düzenlenerek, kara yolları muayene istasyonlarında muayenelerinin yaptırıldığının belirlenmesi üzerine, 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün koordinasyonunda yaklaşık 6 ay süren çalışmaların ardından merkezi İstanbul'da bulunan, Balıkesir, Çanakkale ve İzmir ile bazı ilçelerinde örgütlendiği tespit edilen iki ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, biri emekli başkomiser, 70'in üzerinde kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında, muayenelerini sahte evrakla yaptırdıkları belirlenen araç sahiplerinin de olduğu öğrenildi.

Operasyonda, bazı vergi daireleri adına düzenlenmiş sahte kaşe ile çok sayıda makbuz, belge ve araç muayenesinin yapıldığına ilişkin hologramlar ele geçirilerek, bunların düzenlendiği bilgisayarlara el konuldu.

Yakalanan zanlıların Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne getirildikleri ve sorgulamalarının sürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber