Şiddet mağduru çocuk ve kadına adliyede özel oda

23 ildeki 25 adliyede, şiddet mağduru çocuk - kadınların ifade ve beyanlarının alınması için kurulan adli görüşme odaları, 3 Nisan'da faaliyete geçecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiddet mağduru çocuk ve kadına adliyede özel oda

Oya ARMUTÇU

ADLİYELERDE suç mağduru çocuklar ile şiddet mağduru kadınların ifade ve beyanlarının alınması için adli görüşme odaları açılıyor. 522 bin Euro (2 milyon 51 bin TL) maliyet ile 23 il ve 25 adliyede teknik donanımlı 31 adet adli görüşme odası kuruldu. Bu görüşme odalarında eğitimli ve uzman personel görev yapacak.

KİMLER İÇİN KULLANILACAK

Adli görüşme odaları, özel ortamlarda ifade ve beyanının alınması gerektiğine veya fail ile yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğuna karar verilen; mağdur, tanık ve suça sürüklenen çocukların ve cinsel suç ve aile içi şiddet suçu mağdurları ile şiddet mağduru kadınlar ile diğer kırılgan gruba mensup mağdurlara yönelik kullanılacak.

BAKAN BOZDAĞ OLUR VERDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzaladığı "Olur" yazısı ile 3 Nisan'dan itibaren Adli görüşme odaları faaliyete geçirilmesi talimatı verildi. Avrupa Birliği'nin mali ve UNICEF'in teknik desteğinde yürütülen "Çocuklar İçin Adalet Projesi" kapsamında oluşturulan Adli görüşme odaları, mağdurların adliye ortamında kendilerini daha iyi hissedecekleri şekilde düzenlendi.

HANGİ ADLİYELERDE AÇILACAK

Adlİ görüşme odaları şu adliyelerde bulunacak: İstanbul Çağlayan, İstanbul Bakırköy, İstanbul Anadolu, İzmir, Ankara, Adana adliyelerinde 2'şer, Bursa, Antalya, Kayseri, Konya, Manisa, Gaziantep, Mersin, Samsun, Aydın, Sakarya, Zonguldak, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Çorum, Şanlıurfa, Eskişehir ve Trabzon.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber