Yankesiciden vekil eşine para sitemi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın eşi Sevim Doğan'ın başından fıkralara konu olacak bir yankesicilik olayı geçti. Otobüste Sevim Doğan'ın cüzdanını çalan hırsız, daha sonra "Milletvekili eşinde bu kadar az para mı olur?" diye bir not yazarak, memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Sevim Doğan salı günü Kızılay'a gitmek için Dikmen'deki evinden çıktı ve bir belediye otobüsüne bindi. Araç hayli kalabalıktı, bu nedenle de ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldı. O sırada bir vatandaş, Doğan'a, "Abla orada düşersin" diyerek yer gösterdi. Doğan, Kızılay'a geldiğinde otobüsten indi. Alışveriş için çantasını açtığında cüzdanının olmadığını gördü.

Cüzdanın içinde birkaç kredi kartı, aile fertlerinin nüfus cüzdanları ve 70 YTL'ye yakın para bulunan Sevim Doğan, cep telefonu ile eşi Avni Doğan'ı arayarak durumu anlattı. Avni Doğan da sekreterine kredi kartlarının iptal edilmesi için bankaları araması talimatını verdi. Sekreter, Meclis'teki Zıraat Bankası'nı kart iptali için arayınca hayli şaşırdı. Çünkü kart birkaç dakika önce arayan bir vatandaş tarafından iptal edilmişti.

Bu vatandaş, yerde bir cüzdan bulduğunu belirterek, kartı iptal ettirmiş aynı zamanda sahibi ararsa diye telefon numaralarını da bırakmıştı. Doğan, bu telefonu arayarak cüzdanı bulan kişiye ulaştı. Şeker Fabrikaları'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi, cüzdanı yerde bulduğunu ifade edip sahibini bulana kadar kullanılmaması için kredi kartlarını iptal ederek yardımcı olmak istediğini söyledi.

'Hani maaşımız çoktu'

Doğan çifti cüzdanı alıp açtıklarında çok şaşırdı. 70 YTL dışında cüzdanın içinden hiçbir şey alınmamıştı. Ancak hırsız, cüzdanın içinde milletvekili eşlerine TBMM'ye giriş için verilen kimliği görünce bir not yazmıştı. Hırsız, "Milletvekili eşinde bu kadar az para olur mu?" şeklindeki notuyla cüzdanın içinden aldığı paradan memnuniyetsizliğini de ortaya koymuştu. AKP'li Doğan, cüzdan bulunduğu için polise gitmemiş. Ancak eşinin başından geçen fıkra gibi olay Meclis kulisinde dilden dile dolaşıyor. Vekillerin yorumu ise "Gördünüz mü milletvekili hiç de çok para falan almıyor" oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber