YÖK tasarısı eğitimcileri böldü

Haber Giriş : 05 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜAK Başkanı Prof. Alkış, "Keşke YÖK ile görüşmeler devam etseydi" derken, Prof. Hatipoğlu, "Bana göre fiyasko. Tasarı beklentilerimizi binde birini karşılamıyor" dedi.

YÖK tasarısına eğitim camiasından farklı tepkiler geldi. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış, "Meslek liselerinin kendi alanlarıyla ilgili programlara girebilme imkanının yolunun açılmış olması olumlu" dedi. "Keşke Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK'ün görüşmeleri devam etseydi" diyen Alkış, yükseköğretim kurumlarında olması gereken yetkinin siyasi kaygılarla düzenlenmesinin kaygıya yol açacağını belirtti.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Endüstri ve ticaret meslek lisesi öğrencileri bu yaklaşımla rahatlayacak. Ama İHL ile ilgili sıkıntı sürüyor. Sayısal fakültelerin kapısı kapanıyor. Bu öğrenciler hukuk, siyasal bilgiler'e gidebilecek mi? Yoksa TÜSİAD'ın ve belli çevrelerin istediği gibi bunların önüne sadece ilahiyat fakültesi seçeneği mi konacak?" diye sordu.

'Bana göre fiyasko'

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Günkan Avcı, "Yürürlükte olan sistemden daha sağlıklı buldum. Bu tasarıyı destekliyoruz" dedi. Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu ise "Bana göre fiyasko. Tasarı isteklerimizin binde birini karşılamıyor. YÖK yasasında en çok eleştirilen konu, rektörlerin kral gibi yetkilere sahip olmasıydı. Bununla ilgili tek satır yok" dedi. Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin de, "Anayasa'nın 130 ve 131. maddeleri değişmeden reform olmaz" dedi. YÖK, yarın olağanüstü toplanarak tasarıyı değerlendirecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber