9 bin cami imam bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, 9 bin caminin imam, 5-6 bin caminin de kadro beklediğini söyledi.

Yıldız, sendika yönetim kurulu üyeleriyle İlgi Residence Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, yetkili sendika oldukları 3 yılda din görevlilerinin mali, sosyal ve hukuki haklarında yaşanan kazanımlar hakkında bilgi verdi.

Sağlanan kazanımlara rağmen din görevlileri ile yardımcı ve teknik hizmetlerde çalışan bin 500 Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanının üvey evlat muamelesi gördüğünü savunan Yıldız, ?9 bin cami imam, 5-6 bin cami kadro bekliyor? dedi.

Yıldız, Kuran kurslarına 12 yaş sınırı getirilmesi, meslek liselerindeki katsayı uygulaması, imam hatiplere ilginin azalması nedeniyle çocukların yeteri kadar dini bilgi alamaz hale geldiklerini ve bir manevi boşluk oluştuğunu anlattı. Ahmet Yıldız, Hrant Dink cinayetinde, annesinin, ?dua okumasını bilmediğini, hiç oruç tutmadığını? söylediği zanlının, böyle bir manevi boşluk içinde olmasının da etkisi olduğunu kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldız, din görevlilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı dışındaki kurumlara geçişiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu: ?Din görevlileri de 657'ye tabi kamu görevlileridir ve diğer kamu görevlilerinin tabi oldukları hükümle tabiler. Diyanet gibi Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da devlet kurumlarıdır. Din görevlilerinin diğer devlet kurumlarına geçmek istemesi doğal karşılanmalı, bunun ayıplanmasını doğru bulmuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı branş, tahsil durumu gibi kriterlere bakarak personelinin çok sınırlı bir şekilde geçişine izin veriyor. Hiçbir kamu görevlisine bu konuda sınırlama getirilmesini istemiyoruz.?

?TEPKİ CUMHURBAŞKANI'NA DEĞİLDİ

Sümerolog Muazzez Çığ'a verilen ödül sonrasında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılmasıyla ilgili soruyu da yanıtlan Yıldız, ?Bu tepki köşke ve Cumhurbaşkanı'na değildi. Devleti temsil eden bir kurum ve kişiye yönelik bir tartışmada taraf olamak istemeyiz. Ama mabedimize uzatılan dile karşı sessiz kalamazdık, kalamayız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber